6 vinkkiä kuinka syödä edullisesti ulkona

"Ruoka on osa kokemusta ja sen on oltava keskimäärin 50-60 prosenttia koko ruokailun kokemuksesta. Mutta täytyy myös muistaa se, että mielialalla, ilmapiirillä, musiikilla, tunteella, muotoilulla sekä harmonialla joka vallitsee sinun, lautasesi sekä ympäristösi välillä."

– Alain Ducasse

Monille perheille ja pareille illallistaminen on yksi heidän lempiharrastuksistaan. Yhdessä vietetty aika ja ruoasta keskusteleminen tekee illallisestamisesta kokemuksen.

Kuitenkin monet kokevat ravintoloissa illallistamisen ylellisyytenä, jota on tapana tehdä vain viettäessä jotain erityistä tapahtumaa, kuten syntymäpäiviä. Mutta sen ei täydy olla niin. Jos ruokailu on jotain, mistä esimerkiksi sinä ja kumppanisi nautitte, nämä kuusi vinkkiä antavat teille mahdollisuuden syödä riippumatta siitä, mikä budjettinne on.

1. Illallista arkipäivinä

Yksi parhaista vinkeistä, kun haluat syödä ulkona edullisesti, on välttää perjantai- ja lauantai-iltoja. Perjantai- ja lauantai-illat ovat ravintoloille ruuhka-aikoja. Viikonloput ovat suosituimpia ajankohtia syödä ulkona ja yleensä ravintoloihin varataan pöytä useita viikkoja etukäteen.

Sen sijaan, että illallistaisit viikonloppuisin, siirrä ulkona syöminen maanantaille, tiistaille, keskiviikolle tai torstaille. Viikon aikana ravintolat ovat paljon hiljaisempia. Ravintoloilla on myös tapana tarjota edullisia päivän annoksia ja tätä kautta houkutella ihmisiä syömään keskellä viikkoa. Pidä silmällä tarjouksia, joita voivat olla esimerkiksi; kaksi yhden hinnalla -tarjoukset tai ilmaiset jälkiruoat jokaisen pääruoan yhteydessä.

Tutustu tarjouksiin etukäteen esimerkiksi ravintolan Facebook-sivuilla tai verkkosivuilla. Muista myös tarkistaa päivän annokset saapuessasi ravintolaan.

2. Jätä alkoholijuomat väliin

Nauttimalla muutaman alkoholijuoman aterian ohessa, voi illallisen hinta nousta huomattavasti. Esimerkiksi odottaessasi pöytääsi, on houkuttelevaa tilata juoma ja istuutua pöytään. Ole varovainen, alkoholijuomien nauttiminen ravintoloissa ei ole halpaa.

Välttämällä kaikenlaisten juomien ostamisen, voit tilata vettä ja tällä tavoin pidät kustannukset kurissa. Yllättyisit, kuinka paljon mehu tai tee vaikuttaa laskun loppusummaan.

3. Syö lounasaikaan

Arkena illallistamisen lisäksi, toinen edullinen vinkki on syödä lounasaikaan illallisajan sijaan. Monet hienot ravintolat tarjoavat erilaisia lounastarjouksia lounastajille.

Useimmissa suurimmissa kaupungeissa eri puolilla Eurooppaa voit nauttia lounasbuffetin edulliseen hintaan. Lounasbuffettiin sisältyy ruoan lisäksi useimmiten tee, kahvi ja virvoitusjuoma. Monet ravintolat ja kahvilat tarjoavat myös valmiita lounasmenuita, jotka houkuttelevat asiakkaita. Klo 11 ja 14 välillä voit usein valita 3 tai 4 erilaisen tarjouksen väliltä. Tarjouksiin voi kuulua esimerkiksi pääruoka, lisukesalaatti ja virvoitusjuoma tai burgeri, ranskalaiset perunat ja virvoitusjuoma.

4. Nauti omista eväistä

Olemme jo keskustelleet siitä, kuinka kallista alkoholi on ruokailun yhteydessä. Vaikka ostaisit ravintolassa halvimman viinipullon, pullon hinta voi olla pääruoan hintainen.

Välttääksesi tämän, suosittelemme, että ostat omat alkoholijuomasi ja haet illallista ravintolasta mukaan. Voit nauttia hyvästä ruoasta ja juomista puistossa piknikin muodossa tai voit järjestää oman kynttiläillallisen kotonasi.

5. Hyödynnä alennukset

Jos sinä ja kumppanisi olette innokkaita kokeilemaan uusia ravintoloita, hyvä tapa tähän on valita ravintoloita, jotka tarjoavat alennuksia ja erikoistarjouksia. Sivustot, kuten Offerilla.com tarjoaa päivittäin tarjouksia ravintoloihin, baareihin ja kahviloihin.

Muista myös pitää silmällä mainoksia, paikallisia sanomalehtiä sekä lehtien ja postin mukana tulevia alennuskoodeja.

6. Jätä alku- ja/tai jälkiruoka väliin

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, tilaamalla ainoastaan pääruoan ja jättämällä väliin joko alku- tai jälkiruoan, mahdollistat edullisen illallistamisen.

Monet italialaiset ravintolat tarjoavat esimerkiksi ilmaista leipää oliiviöljyn kera, nauti niistä alkuruoan sijaan. Vastaavasti, meksikolaisissa ravintoloissa talo tarjoaa asiakkailleen nachoja ja salsaa.

Sen sijaan, että tilaat kaksi jälkiruokaa, ehkä sinä ja kumppanisi voitte jakaa yhden jälkiruoan? Tai miksi ette jakaisi alku- ja jälkiruoan kahden pääruoan sijaan?

Jakamalla aterioita tai jättämällä alku- tai jälkiruoan väliin – kumpi tahansa näistä vaihtoehdoista on hyvä tapa säästää rahaa!

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Sorry, there are errors on the page: