Ferratum maailmalla

Ferratumin Suomessa vuonna 2005 alkanut liiketoiminta on yli kymmenen vuoden aikana laajentunut jo 25 maahan ympäri maailman. Aloittaessaan Ferratum oli alansa pioneeri Euroopassa, ollen yksi ensimmäisistä mobiilisti pienlainoja kuluttajille tarjoavista yrityksistä. Tänä päivänä olemme alamme johtava toimija koko Euroopan markkinoilla. Asiakkaita Ferratumilla on jo toista miljoonaa maailmanlaajuisesti. Ferratumin kuluttajille tarjoamat lainatuotteet ulottuvat 20 000 euroon sekä yrityslainat 250 000 euroon saakka. Lainaa hakeakseen uuden asiakkaan on tunnistauduttava luotettavasti palvelussamme (Suomessa esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla), ja myönteisen lainapäätökseen saadakseen täytettävä Ferratumin sisäiset lainanmyöntökriteerit.

Ferratumin missio

Ferratum haluaa toiminnallaan mahdollistaa “Rahaa tekijöille - Money for the doers”. Yrityksen tavoitteena on yksinkertaisesti mullistaa pankkitoiminta. Tämä tapahtuu tarjoamalla parhaat, nopeimmat ja helppokäyttöisimmät luotonanto- ja pankkipalvelut yksilöllisellä asiakaspalvelulla vuorokauden ympäri. Lupauksemme asiakkaillemme on se, mikä on toimintamme erityinen vahvuus: Lainan hakeminen meiltä on yksinkertaista ja lainaprosessimme on nopea, läpinäkyvä sekä luottamuksellinen. Uskomme mobiiliteknologiaan, joka on kansainvälinen ja erittäin turvallinen. Yksinkertainen, mobiili, reaaliaikainen sekä valuuttariippumaton – nämä ovat avainasioita, jotka luonnehtivat Ferratumia.

Kasvua kestävästi ja kannattavasti, jatkuvasti kehittyen

Ferratumin kasvustrategia perustuu keskittymiseen oikeisiin asioihin. Yli kymmenen vuoden aikana yrityksen toiminta on kasvanut vakaasti. Tämä on saavutettu jatkuvasti maantieteellistä toimintaluetta laajentaen, näin myös asiakas- ja käyttäjäkantaa kasvattaen. Merkittävä tekijä kasvun taustalla on tietenkin lainatuotteiden jatkuva kehittäminen vastaamaan kuluttajien muuttuvia tarpeita ja uusien markkinoiden erityispiirteitä.

Tällä hetkellä Ferratumin tuotevalikoimassa on pienlainojen lisäksi perinteisten pankkilainojen tapaisia kertalainoja ja jatkuvia luottoja (osassa maista). Jo kaikki tämän hetkiset lainatuotteet on suunniteltu mobiilikäytettävyys edellä, ja Ferratum onkin lanseerannut mobiilipankin kuluttajien käyttöön. Mobiilipankki on tällä hetkellä käytössä viidessä maassa Euroopassa, mutta sen tavoitteena on laajentua entisestään.

Pörssiyhtiönä kohti yhä uusia markkinoita

Tähän mennessä suurin askel kasvustrategian toteuttamisessa otettiin helmikuussa 2015, kun Ferratum Oyj listautui Frankfurtin pörssin päälistalle ensimmäisenä FinTech-yrityksenä koskaan. Odotukset ylittäneessä osakeannissa kerätty pääoma mahdollisti lähitulevaisuuden suunnitelmien edistämisen, kuten uusille markkinoille laajentumisen ja mobiilipankin lanseerauksen.

Ferratumin kansainvälistä toimintaa määrittää selkeä konsepti ja tämän konseptin pohjalta toiminta on kasvanut viime vuosina yhä useampaan maahan. Tällä hetkellä Ferratum toimii maailmanlaajuisesti Euroopassa, Afrikassa, Etelä- ja Pohjois-Amerikassa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella. Viimeisimpinä laajentumisen kohteina ovat olleet Meksiko, Brasilia sekä Nigeria. Keskipitkän aikavälin tavoitteena on jatkaa luottoliiketoiminnan kasvattamista uusille markkinoille sekä nykyisiin jo toiminnassa oleviin maihin.