Uusi väliaikainen 10% korkokatto

Lue, kuinka 10% korkokatto vaikuttaa Ferratumin lainatuotteisiin!

Voihan korona! 

Korona-pandemian aiheuttama poikkeuksellinen aika on vaatinut Suomen hallitukselta isoja ratkaisuja kansalaisten terveyden turvaamiseksi. Myös taloudellinen kriisi on vaatinut nopeita toimia. Yksi toimista on väliaikainen vakuudettomien lainojen korkokatto. Väliaikaisen korkokaton aikana nostetun luoton korko saa olla enintään 10 %. Kyseessä on nimelliskorko.  

Alkuperäisen väliaikaisen lakimuutoksen voimassaoloaika oli 1.7.2020 – 31.12.2020. 

Hallitus on päättänyt jatkaa kuluttajasuojalain 7 luvun väliaikaista muutosta uudella väliaikaisella lailla. Uusi laki on voimassa 1.1.2021 – 30.9.2021. 

Näin 10 % korkokatto vaikuttaa Ferratumin lainatuotteisiin: 

Mistä väliaikaisessa korkokatossa on kyse? 

Kuluttajasuojalakiin astui voimaan väliaikainen muutos 1.7.2020 alkaen. Muutos asetti kuluttajille myönnettäville vakuudettomille lainoille tilapäisesti 10 % nimellisen korkokaton. 

Hallitus on päättänyt jatkaa väliaikaista korkokattoa hyväksymällä uuden lakiehdotuksen, joka on sisällöltään pääosin vuoden 2020 väliaikaisen korkolain mukainen. Uusi laki korvaa 1.7.2020 voimaan astuneen väliaikaisen korkolain, jonka voimassaolo päättyy 31.12.2020. 

Kauanko uusi 10 % korkokatto on voimassa? 

Uusi lakimuutos on määräaikainen ja voimassa 1.1.-30.9.2021. Pyydämme nykyisiä Joustava- asiakkaitamme huomioimaan, että väliaikaisen korkokaton voimassaolon päätyttyä Joustava-lainan väliaikainen 10 % korko muuttuu automaattisesti asiakkaan luottosopimuksen mukaiseksi koroksi. 

Väliaikainen lakimuutos ei koske ennen lain voimaantuloa nostettua luoton avoinna olevaa luottosaldoa, jonka osalta pitäydytään sopimuksen mukaisessa korkoprosentissa. 

Kuinka väliaikainen korkolaki vaikuttaa Ferratumin Joustava-luottoon? 

Nykyisille Joustava-asiakkaillemme uusi korkokatto tarjoaa mahdollisuuden nostaa vapaana olevaa luottoa väliaikaisesti edullisemmalla korolla. Muutokset eivät vaadi sinulta erillisiä toimenpiteitä. Me olemme huolehtineet, että 1.1.2021 eteenpäin tehdyt nostot noudattavat uutta väliaikaista korkolainsäädäntöä. Joustava-luottojen väliaikainen nimellinen luottokorko on 10%. Väliaikainen korkokatto on voimassa 30.9.2021 asti, jonka jälkeen korko muuttuu takaisin luottosopimuksen mukaiseksi koroksi. Muutos ei koske jo nostettua luottosaldoa, vaan ainoastaan 1.1.2021 jälkeen tehtyjä uusia nostoja. Ferratum ei myönnä uusia Joustava-luottoja 1.1.2021 alkaen.  

Huomioithan, että muutos ei koske myöskään 1.7.-31.12.2020 vanhan väliaikaisen lain aikana tehtyjä nostoja. Näiden osalta noudatetaan 1.1.2021 alkaen sopimuksen mukaista korkoa. 

Pyydämme huomioimaan, että 30.9.2021 jälkeen maksamaton ja avoinna oleva Joustava-luottosaldo muuttuu automaattisesti luottosopimuksen mukaiseksi koroksi. 

Uusi väliaikainen korko on nähtävissä OmaTili-verkkopalvelussa. Kirjaudu OmaTiliin.

Kuinka väliaikainen korkokatto vaikuttaa Ferratum Kertalainaan, Yhdistelylainaan, Autolainaan tai Venelainaan?

Uusi korkokatto tarjoaa mahdollisuuden hakea entistä edullisempi laina Ferratumilta. Ferratum muutti lainojensa hinnottelua jo ennen korkokaton voimaan astumista. Kertalainan, Yhdistelylainan, Autolainan ja Remonttilainan nimelliskorko on 7,45 % - 9,95 %. Tarkempi korko on asiakaskohtainen ja määräytyy luotonmyöntöhetkellä. Korko ei muutu väliaikaisen korkokattolain päätyttyä.  

Hae uusi edullisempi laina:

Yhdistelylaina: https://www.ferratumbank.fi/lainojen-yhdistaminen

Remonttilaina: https://www.ferratumbank.fi/remonttilaina

Autolaina: https://www.ferratumbank.fi/autolaina

Venelaina: https://www.ferratumbank.fi/venelaina

Huom! Ennen väliaikaista korkokattoa myönnetyt lainat eivät ole uuden väliaikaisen korkokaton piirissä. 

Asiakaspalvelumme auttaa sinua

Mikäli sinulla on kysyttävää muutokseen tai nykyisiin Ferratumin lainoihin, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme. Palvelemme sinua arkisin klo 9-17. Tavoitat meidät parhaiten kotisivujemme chatissa tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@ferratumbank.fi

 

 

Sorry, there are errors on the page: