5 vinkkiä asunnon edulliseen remontoimiseen

Kun puhutaan asunnon remontoimisesta, olet varmasti kuullut, että se on kallista, aikaa vievää ja jotta lopputulos olisi ammattimainen, tarvitsee sinun tilata remonttimies paikalle. Joskus tämä voi kuitenkin olla kaukana totuudesta.

Jos harkitset asuntosi remontoimista, tässä sinulle viisi kätevää vinkkiä, jotka sinun kannattaa lukea ennen remonttiin ryhtymistä.

1. Kysy miksi

Mieti ensin miksi alkaisit remontoimaan ja minkälainen haluaisit lopputuloksen olevan. Onko remontin tarkoitus tehdä asunnostasi houkuttelevampi myydäksesi tai vuokrataksesi sen, vai teetkö remontin vain omaksi iloksesi? Näin ollen pystyt määrittämään onko remontointi pitkän vai lyhyen tähtäimen sijoitus.

Jos tarkoituksenasi on remontoida tai myydä asuntosi, olisi fiksumpaa käyttää vähemmän rahaa materiaalihankintoihin, työhön ja kalusteisiin. Onhan tavoitteesi kuitenkin maksimoida sijoittamasi pääoman tuotto.

Kuitenkin, jos teet remontin omaksi iloksesi, voit käyttää enemmän rahaa kalusteisiin, mutta pitää kulut kurissa vertailemalla hintoja sekä tekemällä osan remontista itse.

2. Kysy muilta

On mahdollista, että osa ystävistäsi tai sukulaisistasi on remontoinut omaa asuntoaan. Vaikka hinnat voivat olla muuttuneet siitä, kun he ovat remonttinsa tehneet, he voivat silti suositella hyviä urakoitsijoita, jotka tekevät laadukasta jälkeä edullisesti ja ajallaan.

Älä unohda kysyä ystäviltäsi sekä heidän ystäviltään apua. Monet ihmiset ovat valmiita auttamaan ja käärimään hihansa muutamaa remonttikaljaa vastaan.

Kun yhdistelet urakoitsijoiden palkkaamista ja ystävien apua, voit säästää huomattavan summan ja saada haluamasi remontin tehdyksi juuri sellaisena kuin halusit.

3. Tee-se-itse (jos pystyt)

Lukuun ottamatta sähkötöitä, itse tekeminen on usein paras vaihtoehto. Loppujen lopuksi sinä itse tiedät, minkälaisen lopputuloksen haluat ja voit samalla olla vastuussa ajasta sekä budjetista.

Mitä tulee lattioiden hiomiseen, seinien maalaamiseen sekä hyllyjen asentamiseen, voit jopa yllättää itsesi huomatessasi, kuinka käteviä perustyökalut ovat. Jos keksit mitään, jonka voisit tehdä itse - tee se ja säästä rahaa.

4. Ole tyylikäs ja pysy budjetissa

Yksi isoimmista kuluista on asunnon kalustaminen. Totuus kuitenkin on, ettet tarvitse designer-huonekaluja tehdäksesi asunnostasi tyylikkään.

Kun selailet lehtiä tyyli-inspiraatiota etsiessäsi, jos näet jonkun suunnittelijan valaisimen, lampun tai pöydän, kannattaa pitää mielessä, että pienellä etsimisellä löydät todennäköisesti samankaltaisen tuotteen murto-osalla hinnasta.

Hyvä yleissääntö on yksinkertaisuus: älä yliosta, vältä liikaa tavaraa ja sekasotkua. Pääset tyylillisesti jo pitkälle, kun pidät asuntosi siistinä, tilavana ja yksinkertaisena.

5. K.U.U. – kierrätä, uudista ja uudelleen käytä-periaate

K.U.U – kierrätä, uudista ja uudelleen käytä. Nämä kolme periaatetta tulevat käteviksi, kun sisustat asuntoasi. Sinun ei tarvitse ostaa uusia tuotteita. Voit ostaa kierrätettyjä ja kunnostettuja huonekaluja edullisesti ja ne voivat antaa asunnollesi uniikin lookin.

Tämä sama sääntö koskee myös kodinkoneita – tutustu käytettyjen koneiden ostoon. Kuten aina, ole tarkkana, kun ostat käytettyjä sähkölaitteita.

Onnea remontointiin!

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Sorry, there are errors on the page: