Erilaiset maksutavat verkkokaupassa

Viimekuisessa blogikirjoituksessamme kävimme läpi turvallisen verkko-ostamisen muistilistaa, ja tällä kertaa vertailussa ovat erilaiset maksutavat verkkokaupassa. Mitä eroja maksutavoissa on? Mitkä asiat vaikuttavat oikean maksutavan valintaan? Yleisimpiä verkkokaupassa käytössä olevia maksutapoja ovat varmasti verkkomaksu suoraan verkkopankista, luottokortti ja ostotapahtuman yhteydessä haettava kertaluotto (esimerkiksi FerBuy). Tutustu Ferratumin tarjoamiin lainoihin täältä!

Monelle asioinnin sujuvuus on luotettavuuden jälkeen kaiken A&O verkkokaupassa. Siksi myös tarjolla olevien maksutapojen tulisi soveltua erilaisten asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Käytettävissä olevat maksutavat vaihtelevat tietenkin aina verkkokauppiaan mukaan. Esimerkiksi kertaluotto on vielä toistaiseksi lähinnä suurempien verkkokauppojen maksuvalikoimassa. 

Laskulla maksaminen

Kun ostettavaan tuotteeseen ei pääse tutustumaan fyysisesti ennen ostopäätöstä, voi laskulla maksaminen tuntua turvallisimmalta maksutavalta verkko-ostoksilla. Laskulla maksamisen etu on toki myös ostokselle saatava koroton maksuaika. Monissa verkkokaupoissa laskulla maksaminen ei ole kuitenkaan mahdollista, sillä luotolle myyminen vaatisi asiakkaan luottotietojen tarkistamista. Yhä suurempi osuus verkko-ostoksista tehdään myös ulkomaisista verkkokaupoista, joissa laskulla maksaminen ei ole mahdollista Suomeen tilattaessa. Monet verkkokaupat tarjoavatkin nykyään maksutavaksi kertaluottoa, eli käytännössä ostos maksetaan laskulla kolmannelle osapuolelle.

Postiennakko

Useimmissa verkkokaupoissa voi maksutavaksi valita myös perinteisen postiennakon. Toisin kuin laskulla maksamisen, postiennakon hyväksyy maksutavaksi suuri osa pohjoismaisista verkkokaupoista. Postiennakolla maksettaessa rahojen menettämisen riski on pieni, kun maksu suoritetaan vasta tilauksen saavuttua postiin. Luonnollisesti tätä maksutapaa käytettäessä edes pienempiä ostoksia ei saa kotiovelle toimitettuna. Postiennakolla maksaessa lisähintaa verkko-ostoksille tulee postiennakkomaksun verran.   

Verkkomaksu 

Verkkomaksu suoraan omasta verkkopankista on varmasti yksinkertaisin ja kotimaisissa verkkokaupoissa suosituin maksutapa ostoksille. Maksutapana se on myös edullisin, kun esimerkiksi luottokorttimaksusta peritään usein erillinen maksutapalisä. Suoralla verkkomaksulla voi kuitenkaan harvoin maksaa ostoksia ulkomaisissa verkkokaupoissa. Tietyllä tapaa maksutapa on myös kaikista riskialttein, kun ostoksen summa veloitetaan asiakkaan tililtä välittömästi. Toisaalta taas verkkomaksu sopii maksutavaksi kaikille, joilta vain löytyvät verkkopankkitunnukset 

Luottokortti

Kansainvälisesti luottokortti on selvästi yleisin ja käytetyin maksutapa verkkokaupassa. Yleisimmät luottokortit Visa, MasterCard ja American Express käyvät lähes kaikissa verkkokaupoissa. Luottokorttimaksamisen yleisyydestä huolimatta omien korttitietojen luovuttaminen tuntemattomalle osapuolelle voi huolettaa monia. Etenkin isoissa verkkokaupoissa on kuitenkin useimmiten käytössä joko Verified by Visa- tai MasterCard SecureCode-todentamispalvelu, jolloin riski luottokorttitietojen väärinkäytöksille on todella pieni.  

Ulkomaisissa verkkokaupoissa luottokorttimaksu on usein ainoa vaihtoehto, mutta kotimaasta ostettaessa usein verkkomaksua kalliimpi maksutapa. Monet verkkokauppiaat ja pankit veloittavat tietyn prosentin luottokortilla tehtyjen ostosten loppusummasta. Lisähintaa ostokselle tulee tietenkin myös luotosta maksettavasta korosta.Luottokortin ehdoton etu muihin verkkokaupan maksutapoihin verrattuna on se, että mahdollisissa ongelmatilanteissa esimerkiksi tilauksen toimituksen suhteen ostajan on mahdollista hakea rahojen palautusta omalta luottokorttiyhtiöltään. Luottokorttia pidetäänkin usein kaikista turvallisimpana maksutapana verkkokaupassa. 

Kertaluotto

Kertaluotto on verkkokaupassa ostotapahtuman yhteydessä haettava rahoitus ostokselle, eli käytännössä mahdollisuus maksaa ostos laskulla tai osamaksulla. Suomessa kertaluottoja tarjoaa esimerkiksi FerBuy. Kertaluotossa on monia etuja verkko-ostosten maksutapana: ostokselle saa usein jopa korotonta maksuaikaa, suuremman ostoksen maksun voi jakaa eriin ja maksutapa antaa mahdollisuuden tehdä verkko-ostoksia luotolla myös ilman luottokorttia. Kun ostos maksetaan vasta tilauksen vastaanottamisen jälkeen, on verkkokaupasta tilaaminen näin myös luotettavampaa. Luottopäätöksen kertaluotosta saa ostotapahtuman yhteydessä, kun hakijan luottotiedot on tarkistettu. Tätä maksutapaa käyttäessä asiakkaalla on yleensä 14 vuorokautta korotonta maksuaikaa, mutta erissä maksettaessa luoton korko voi olla hieman korttiluottojen vastaavaa korkeampi.   

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Sorry, there are errors on the page: