Näillä ohjeilla pääset säästämisen alkuun

Säästäminen vaatii sitoutumista ja itsekuria.

Säästämisestä voi tehdä helpompaa ajattelemalla sen mukanaan tuomia mahdollisuuksia esimerkiksi omien unelmiensa toteuttamiseen. Mikäli rahat loppuvat joka kuukausi kesken, on aihetta karsia mahdollisista turhista menoista. Samalla voi miettiä millä tavoilla voisit kohentaa omaa talouttasi. Tällaiseen muutostilanteeseen sopii hyvin myös säännöllinen kuukausittainen säästäminen.

Säästäminen osakkeisiin

Monet säästämisen aloittamista harkitsevat miettivät usein itsekseen parasta mahdollista tapaa säästää. Parhaiten juuri itselleen ja omaan elämäntilanteeseensa sopivasta vaihtoehdosta kannattaa jutella ammattilaisen kanssa. He osaavat neuvoa, mikä on tärkeää, kun säästöilleen haluaa saada mahdollisimman suuren katteen. Säästää voi säästötilille tai vaikka osakkeisiin. Rahan säästäminen osakkeisiin voi tosin olla hankalaa vasta-alkajalle. Voit tehdä pankkisi kanssa sopimuksen, jonka mukaan ostat osakkeita tietyllä summalla kuukausittain. Silloin ammattilaissijoittajat ostavat osakkeet asiakkaan puolesta. Näin ollen asiakkaan rahat ovat hyvissä käsissä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että osakkeisiin sijoittamalla ei aina voita, vaikka saisikin apua ammattilaiselta. Osakemarkkinat heilahtelevat ja pienetkin uudistukset esimerkiksi politiikan saralla voivat heilauttaa markkinoita. Jos rahaa haluaa vain laittaa sivuun pahan päivän varalle, kannattaa säästäminen aloittaa erilliselle tilille. Mikäli oma taloudellinen tilanteesi on siinä tilanteessa, että rahat eivät yksinkertaisesti riitä kaikkiin arjen menoihin, voi silloin olla paikallaan ottaa lainaa. Laina on mahdollista hakea kätevästi netistä, jolloin ei tarvitse olla riippuvainen pankkien aukioloajoista. Lainan korot ja muut kulut eivät pääse nousemaan päätä huimaaviksi, kun erilaiset rahoitusyhtiöt ovat vaihtoehtona kilpailussa perinteisten pankkien rinnalla. On siis myös asiakkaalle kannattavaa, että perinteinen laina-ala on kehittynyt. Tutki siis tarkkaan vaihtoehtojasi, ennen kuin teet päätöksen siitä, mistä lainaat rahaa. Vertailu kannattaa tässäkin asiassa, sillä ylimääräisistä kuluista kertyy äkkiä suuria summia. Nekin rahat voi käyttää moneen muuhun tärkeämpäänkin asiaan. Ferratumin lainatuotteiden hintatiedot ja laina-ehdot ovat aina selkeästi ilmoitettu tuotesivuillamme, joten tiedät mitä maksat kuukausittain. Meillä ei ole turhia tilinhoitomaksuja tai muita piilokuluja.

Säästä pahan päivän varalle

Pahan päivän varalle säästäminen on nostanut merkitystään varsinkin viime vuosina, kun koko maailman taloudellinen tilanne on heikentynyt. Esimerkiksi monen nuoren aikuisen jäätyä työttömiksi, tilannetta hankaloittaa usein myös se tosiasia, että heillä ei useinkaan vielä siinä vaiheessa ole kovinkaan paljon säästöjä. Sen vuoksi jokaisen tulisi jo varhaisessa vaiheessa oppia kiinnittämään huomiota siihen, mihin he rahansa käyttävät. Säästövinkit arkeen voivat sisältää myös itse tehtyjä taulukoita siitä, miten paljon mihinkin kuluu rahaa. Taulukon avulla voi huomata käyttäneensä keskimääräistä suurempia summia vaikkapa ruokakaupassa. Näin kuluttaja osaa seurata omia kulutustottumuksiaan. Monestakin tavallisesta arkipäiväisestä kulusta saa nipistettyä helposti hieman pois. Näistä pienistä virroista kertyy äkkiä suuria summia. Rahaa voi laittaa säästöön vaikkapa erilliselle säästötilille. Sinne voi siirtää tietyn summan joka kuukausi, vaikkapa palkkapäivänä. Näitä rahoja ei pitäisi ajatella käyttövaroiksi. Voi olla paikallaan ottaa lainaa, kun rahat eivät riitä yllättäviin menoihin. Tällaisia yllättäviä menoja voivat olla vaikkapa jääkaapin tai muun kodinkoneen rikkoutuminen. Sellaisen uusiminen vie äkkiä useita satoja euroja, jotka ovat pois perheen normaalista budjetista. Netissä on paljon erilaisia mahdollisuuksia rahan lainaamiseen. Erilaisiin lainavaihtoehtoihin kannattaa tutustua huolella ennen päätöksen tekemistä. Esimerkiksi Ferratumilta saa sekä Korotonta että Joustavaa lainaa. Lisäksi vaihtoehtona isompaan tarpeeseen on Plus-laina, jonka voi saada ilman vakuuksia ja takaajia. Valinnanvaraa on siis riittävästi, jotta jokainen löytäisi omaan tilanteeseensa sopivan lainan.

Voit säästää monella eri tavalla

Säästää voi todella monella eri tavalla. Toisille sopii osakkeisiin sijoittaminen, kun toiset taas mieluummin laittavat rahaa erilliselle tilille. Jokaisella on omat konstinsa. Ne kaikki ovat yhtä hyviä niin kauan, kun rahat tosiaan pysyvät säästössä. Joinain kuukausina säästäminen ei kuitenkaan ole mahdollista, jos menot ovat tuloja suuremmat. Tällöin lainan ottaminen voi olla sopiva vaihtoehto. Tällaisessa tilanteessa Ferratum auttaa sinua. Lainaa voit hakea netissä ja luottopäätöksen saat välittömästi.

Tutustu lainoihimme >>