Näin saat rahankäyttösi hallintaan

Piilokulu-termin käyttö on kasvanut viime aikoina rahankäytöstä puhuttaessa. Kuitenkin vain harva tietää, mitä piilokulut tarkoittavat ja miten tunnistaa ne. Piilokulut ovat kustannuksia, jotka huomaat usein vasta liian myöhään kuun vaihteessa, jolloin tarkistat tilisi saldon.

Miten saada rahankäyttö hallintaan ja tunnistaa piilokulut?

Yleensä, kun suunnittelet rahankäyttöäsi, tiedät mitä mikäkin maksaa. Joskus kuitenkin joko ajan tai keskittymisen puutteessa, voivat samat virheet vahingossa toistua. Tässä muutama vinkki harkitsevampaan rahankäyttöön!

Kuinka tärkeitä ostamasi tuotteet ja palvelut oikeastaan ovat?

Tärkeintä on ottaa tavaksi tarkistaa tasaisin aikavälein, kuinka hyödyllisiä ostamasi tuotteet ja palvelut oikeastaan ovat. Usein ihmiset ostavat ajattelemattaan sellaisia tuotteita tai palveluita, joita he eivät oikeastaan tarvitse. Suunnittele vapaa-ajan rahankäyttösi siten, että sinulla on tarpeeksi rahaa säästössä myös kuun lopussa. Mikäli tarvitset hieman apua, voit ottaa pienlainan ennen seuraavaa palkkapäivää ja huolehtia odottamattomista kuluista heti.

Varmista kaikki aina kahdesti

Ota tavaksesi varmistaa aina kaikki kustannuksesi kahdesti, sillä silloin voit löytää lisää tapoja säästää. Tarkasta esimerkiksi autokulusi: mikäli ostit sen käytettynä, on mahdollista, että siinä on vanhoja osia, joiden takia autosi kuluttaa enemmän polttoainetta tai öljyä kuin uudemmat osat ja näin ollen aiheuttaa sinulle enemmän kustannuksia. Tai ehkä autosi tarvitsee pientä korjausta säännöllisesti? Laske kuinka paljon rahaa kulutat korjauksiin ja jos tarpeellista, osta uusi luotettavampi ja kustannustehokkaampi auto. Luottoa kannattaa käyttää silloin, kun sitä tarvitsee - esimerkiksi vähemmän kuluttavan auton ostoon, mikäli se vähentää kulujasi pitkällä tähtäimellä.

Viisas rahankäyttö

Joskus se, että maksaa tuotteesta tai palvelusta enemmän, voi tarkoittaa säästöjä pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi, jos haluat ostaa uuden pesukoneen, sen sijaan, että ostaisit halvimman mallin, etsi itsellesi sopiva laina ja osta kustannustehokas pesukonemalli. Ajan myötä alkuperäinen sijoitus alkaa poikimaan ja energiankulutuksen kustannukset ovat pienemmät kuin aikaisemmin. Voit myös ottaa tavaksi kirjata ylös kustannuksiasi esimerkiksi mobiilisovellukseen, joka auttaa sinua pysymään budjetissasi ja olemaan huolellisempi jokapäiväisessä rahankäytössäsi.

Mitä kuluja sinä voisit karsia ensi kuussa?

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Sorry, there are errors on the page: