Putkiremontti voi olla rasite taloudellesi

Putkiremontti on yksi suurimmista monen ja taas monen suomalaisen taloutta koettelevista haasteista. Putkiremontin suorat ja epäsuorat kustannukset saattavat heilauttaa arjen taloutta pitkäksikin aikaa. Usein lainaa täytyy ottaa itse remontointimenoihin, mutta monet hyödyntävät myös erilaisia kulutusluottoja muista arjen menoista selvitäkseen.

 
Helsingin Sanomat esitteli taannoin erilaisia putkiremontin rahoitusvaihtoehtoja, joissa urakan kustannuksiksi oli laskettu 900 €/ m2. Vaihtoehtoina remontin rahoittamiseksi tarjottiin taloyhtiölainaa, henkilökohtaista asuntolainaa tai käänteistä asuntolainaa. Mikä sitten onkaan sopivin rahoitusmuoto remontille, lisääntyvät lainamenot väistämättä vaikuttavat elämiseen käytettäväksi jääviin tuloihin. Jatkuvana käytössä oleva kulutusluotto voi tuoda tasapainoa talouteen, kun oma reagointikyky yllättäviin menoihin on koetuksella tiukempina aikoina. Joustoluotto voi olla avuksi myös tilanteissa, joissa putkiremontti on niellyt budjetoitua enemmän rahaa, mutta arjen kiinteistä menoista tulisi silti selvitä.
 
Monet tekevät myös muita isompia uudistuksia kotiinsa pintaremontin yhteydessä. Isot kertahankinnat, kuten huonekalut ja kodinkoneet, rasittavat kukkaroa erityisesti putkiremontin sitoessa rahoja pitkään. Joustoluotto voi olla harkittava ratkaisu silloin, kun on suuria hankintoja tehtävänä tilapäisesti tiukempina taloudellisena aikoina. Monilla velkarasitetta esimerkiksi asuntolainan muodossa on jo ennestään, ja lisälainan ottaminen esimerkiksi remonttia varten on pitkäaikainen taakka taloudelle. Tilapäinen kulutusluotto on kertahankintoja tehtäessä saatavilla heti tarpeeseen, ja maksettavissa pois heti kun rahatilanne antaa taas myöden, ilman vuosien laina-aikaa.
 
Voit myös harkita Ferratumin Plus-lainaa, joka on sinun tarpeisiisi sopiva kertalaina. Valitsemasi lainasumma ja laina-aika mahdollistavat sen, että takaisinmaksun kuukausierät pysyvät sinulle sopivalla tasolla. Näin pidät erinomaisesti oman taloutesi hallinnassa, myös remontin aikana.