Pankkilaina – mitä sinun pitää tietää etukäteen?

Useimmat ovat yhtä mieltä siitä, että laina on hyvä vaihtoehto silloin, kun tarvitset ylimääräistä rahaa tai kun haluat yhdistää lainasi. Nykyään suurimmalla osalla ihmisistä on lainaa tai käytössä jonkinlainen luottomuoto. Pankkilaina on yksi nopeimmista ja helposti saatavilla olevista tavoista pitää taloudesta huolta. 

Mitä sinun pitäisi tietää ennen kuin otat pankkilainan

Jos olet tutkimassa eri lainavaihtoehtoja ja haluat välttää lainan korkeista koroista johtuvat ongelmat tai sinulla on vaikeuksia täyttää lainan myöntämiseen oikeuttavat perusteet, on useita asioita, joihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota.

1. Tee laskelmat huolella

Useimmiten lainalaskelmat suorittaa pankki, mutta kun etsit vaihtoehtoja lainan ottamiseen, on sinun hyvä tehdä myös omat laskelmasi ammattineuvojen lisäksi. On parasta etsiä pankkilaina sellaisella korolla, jota lyhentäessä voit kuitenkin elää mukavasti. 

2. Lue lainasopimus tarkkaan

Lue aina myös pienellä kirjoitettu teksti sopimuksesta. Sinun on tärkeää tuntea pankkilainan sopimuksesi täydellisesti. Ennen kuin allekirjoitat sopimuksen, varmista, että olet lukenut sopimuksen tarkasti. Ainakin kahdesti. Jokainen kappale ja lause voi tehdä eron helposti hallittavan ja monimutkaisen lainan välille, josta sinulle voi koitua vaikeuksia myöhemmin.

3. Laina-aika on hyvin tärkeä

Kun käyt läpi vaihtoehtoja pankkilainallesi, on pankkilainan laina-aika hyvin tärkeä tekijä. Asuntolainan laina-aika voi olla jopa 30 vuotta kun taas henkilökohtaisen lainan laina-aika voi olla vain viisi vuotta. On aina parempi ottaa laina lyhyemmälle ajalle, mutta laina-ajan on hyvä olla sellainen, että pystyt lyhentämään lainaa helposti.

4. Käy läpi vaihtoehdot

Viimeisenä, muttei vähäisempänä: lue mahdollisimman paljon tietoa pankkilainoista. Kysy ystäviltäsi heidän kokemuksistaan. Tutki vaihtoehtojasi ja tarjouksia eri pankeista, jotta osaat valita parhaan vaihtoehdon. Useat pankit tarjoavat hyviä tarjouksia, mutta niiden joukosta löytyy myös huonoja vaihtoehtoja, jotka voivat aiheuttaa vaikeuksia tulevaisuudessa. Ole siis tarkkana!

Miten Ferratum voi helpottaa elämääsi? Lue meistä ja lainoistamme lisää täällä!

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Sorry, there are errors on the page: