Säästä rahaa jouluostoksissa

Jouluun on enää muutama viikko! Black Friday oli viime viikolla, mutta vähittäiskaupan myyntitahti ei ennen joulua lopu. 

Lahjojen ohella sosiaaliset tapahtumat ja muut aktiviteetit tekevät joulusta vuoden kalleimman ajankohdan.

Ennen kuin sinä tai puolisosi edes avaatte lompakkonne, haluamme antaa muutamia neuvoja siihen, miten ostokset voi tehdä fiksummin ja säästää rahaa jouluna.

Ole järjestelmällinen

Laadi ensin lista kaikista ihmisistä – ystävistä, sukulaisista ja työtovereista – joille sinun pitää ostaa lahja ja siitä, mitä haluat kenellekin hankkia. Pidä sen jälkeen listasta kiinni.

Kun teet listan ja ostat ainoastaan listalla olevat lahjat, pystyt hallitsemaan budjettiasi ja vähennät liiallisen tuhlauksen riskiä välttämällä heräteostokset ja jatkuvan lahjojen ostelun.

Jos laadit listan riittävän ajoissa, saatat jopa ehtiä vertailla hintoja ja löytää kullekin tuotteelle edullisimman tarjouksen.

Osta verkossa

Älä turhaan juokse pitkin ostoskeskuksia lahjalista kädessä, vaan helpota elämääsi tekemällä ostokset verkossa. Paitsi ettei sinun tarvitse poistua kotoa, tungeksia väkijoukoissa ja etsiä pysäköintipaikkaa, parasta nettishoppailussa on, että se on lähes aina halvempaa kuin kivijalkakaupasta ostaminen. Netistä ostaessasi saat selville helposti kaikki hinnat ja tiedät, mistä kunkin tuotteen saa halvimmalla.

Vaivattomuuden, saatavuuden ja alhaisten hintojen vuoksi monet suosivat Amazonin kaltaisia verkkokauppoja. Monissa maissa Amazonin tilauksiin lisätään kuitenkin verot ja tullimaksut, jolloin voi tulla halvemmaksi ostaa paikallisesta myymälästä tai verkkokaupasta.

Pidä silmällä tarjouksia ja kuponkeja

Niin fyysiset kuin verkkokauppiaat pyrkivät houkuttelemaan kuluttajia, joten kilpailua on paljon. Tämä tietää hyvää asiakkaille.

Kauppiaat usein houkuttelevat asiakkaita tekemään jouluostokset myymälässään tai verkkokaupassaan alennusten ja tarjousten avulla. Monissa verkkokaupoissa uutiskirjeen tilaamalla saa noin 10 % alennuksen ensimmäisestä ostoksesta tai ilmaisen toimituksen. Monilla kivijalkakauppiailla on nykyään alennusmyyntejä jo ennen joulua.

Pidä silmällä jäsentarjouksia, alennuksia uutiskirjeen tilaajille, kaksi yhden hinnalla -tarjouksia, kaupan päälle tulevia lahjoja ja yhden päivän tarjouskampanjoita.

Tarkista postikulut ja toimitusajat

Verkkokaupasta ostaessa on syytä pitää mielessä, että halvimmaksi mainostettu hinta ei aina ole edullisin. Hinnaltaan halvin tuote voi tulla kalliimmaksi esimerkiksi toimituskulujen myötä. Tuote voi siis olla edullisempaa ostaa myymälästä tai kilpailijalta, jolla hinta on korkeampi, mutta ilmainen toimitus.

Ennen kuin teet tilauksen verkossa, muista myös varmistaa, että tilattuja tuotteita on varastossa ja että ne pystytään toimittamaan ennen joulua. Jos olet järjestelmällinen ja teet tilaukset hyvissä ajoin, sinun voi myös olla mahdollista valita jokin seuraavaa arkipäivää hitaampi toimitustapa, mikä tulee halvemmaksi ja säästää postikuluja.

Onnea fiksumpiin jouluostoksiin!