Näin rajoitat tuhlailua kesän jälkeen. Lue vinkit!

Jos perheesi on kuin useimmat muutkin, kesäsi taisi olla kallis. Huolimatta siitä, matkustelitteko vai pysyittekö kotikonnuilla, raha tuntui ikään kuin haihtuvan lompakostasi kesän mittaan. On syöty ulkona ja perheelle järjestetty toimintaa – rahanmenolle ei tuntunut tulevan loppua.

Lähes 22 000 kotitaloutta osallistui Ferratumin vuotuiseen kesätutkimukseen, jossa selvitetään kuluttajien rahankäyttöä kesän aikana. Tänä vuonna 26 % vastaajista uskoi kuluttavansa enemmän kuin viime vuonna, ja 40 % arvioi kuluttavansa saman summan.

Hei tuhlari

Kun kysyimme, kuinka suuren osan kuukausipalkastaan ihmiset aikoivat käyttää tänä kesänä, vastaukset osoittivat, että norjalaiset vastaajat aikoivat käyttää kuukausipalkastaan 68,5 prosenttia, latvialaiset 67 prosenttia, kroatialaiset 61,2 prosenttia ja meksikolaiset 60,3 prosenttia. 

No, mihin he sitten rahansa käyttävät? Tutkimuksestamme ilmenee, että kaikkein yleisin menoerä oli kotimaan matkailu (11,3 %), ja heti seuraavana kesämuoti (10.7 %) sekä sosiaalinen elämä kuten matkat, juhlat ja ravintolat (10 %).

Matkustamista suunnitelleet kertoivat, että 40 % heidän koko kesäbudjetistaan sijoitettaisiin siihen. Itse asiassa, saksalaiset vastasivat käyttävänsä 50,8 prosenttia budjetistaan matkailuun, bulgarialaiset 45,8 %, suomalaiset 41,1 % ja puolalaiset 40,1 %.

Parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia

Totuus on, että kesän ei tarvitse maksaa mahdottomia. Jos olette, kuten moni muukin perhe, eläneet tänä kesänä yli varojenne, paras tapa jäähdytellä kulutusta on löytää hauskoja ja ilmaisia (tai lähes ilmaisia) asioita nähtäväksi ja koettavaksi perheen kanssa.

Ensinnäkin, sen sijaan, että nauttisitte kaikki ateriat kahviloissa tai ravintoloissa, laittakaa kotona pöytä koreaksi ja täyteen suosikkiruokianne, -juomianne sekä rentoutukaa yhdessä perheen kanssa.

Näin syksyn alkaessa luonnon helmassa vietetty päivä on hyvin käytetty päivä. Parasta siinä on, että sen ei tarvitse maksaa sinulle mitään. Suuntaa vain lähimetsään ja nauti luonnosta sekä sen antimista, kuten marjoista ja sienistä.

Tutustu läheiseen kaupunkiin tai nähtävyyteen. Autolla tai junalla tehdyt päivämatkat ovat paljon halvempia kuin ulkomaanmatkat. Useimmissa kaupungeissa on ilmaisia näyttelyjä tiettyinä päivinä ja tiettyinä aikoina. Etsi verkosta paikallisten museoiden tiedot ilmaisista näyttelyistä. Kun suunnittelet päivämatkaa, voit ehkä ottaa mukaasi eväitä kotoa. Pelkästään tällä vinkillä säästät omaisuuden.

Budjetistasi riippumatta totuus on, että elokuvissa käynti ei ole halpaa. Lippujen lisäksi elokuvateattereissa ostetaan juomia ja ruokia, joten niissä käynti käy kalliiksi. Katso elokuva esimerkiksi Netflixistä tai kaiva esiin perinteinen DVD-elokuva ja nauti kotikatsomossa pikkupurtavasta, popcorneista ja virvoitusjuomista.

Nautitaan lompakkoystävällisestä syksystä!