Lomakohde

Suurimman osan vuodesta ihmiset odottavat tulevaa lomaansa, joten esimerkiksi kesälomaa on hyvä suunnitella ajoissa. Tässä muutamia vinkkejä siitä, miten voit löytää unelmien kohteen lomallesi.

Ensimmäiseksi tulisi miettiä loman budjettia. Kuinka paljon rahaa haluaa käyttää lomansa aikana? Kuinka kauan aikoo lomailla? Lomailetko yksin, vai perheen tai ystävien seurassa? Jos lomailet perheen kanssa, haluat varmasti valita kohteen, jossa viihtyvät sekä aikuiset, että lapset. Aktiviteettilomia voi viettää melkeinpä missä tahansa. Suosituimmat kohteet perhelomille vuodesta toiseen ovat Englanti, Irlanti, Ranska, Tanska, Espanja ja Kreikka. Ulkomaanmatka on jännittävä kokemus varsinkin perheen pienimmille. Kannattaa valita kohde, missä on tekemistä lapsille ja aikuiset pääsevät halutessaan rentoutumaan.

Jos lomailet kumppanisi kanssa kahdestaan, haluat ehkä valita romanttisen kohteen. Italia esimerkiksi sopisi tämän tyyppiseen lomailuun, Italian kauneimpiin kohteisiin kuuluvat Venetsia, Rooma, Firenze, Palermo ja Capri. Myös kaupunkiloma kahdestaan jossain Euroopan pääkaupungeista on aina hyvä idea. Kumppanin kanssa kahdestaan lomailu voi käsittää rentoutumista tai aktiviteettilomaa, joka on täynnä kohteeseen tutustumista. Ruoka on monelle hyvin tärkeää kohteessa, joten kannattaa etukäteen ottaa selvää ravintoloista jotka ovat saaneet hyviä suosituksia.

Jos suunnittelet lomaa ystäviesi kesken, kannattaa valita kohde missä voi lomailla, mutta myös juhlia! Kuumimmista kohteista Kreikan saaret ja Kroatia ovat erittäin suosittuja loma-kohteita. Kroatian rannat ovat usein mielletty Euroopan kauneimpien rantojen joukkoon. Ibiza, Barcelona, Mykonos, Pag ja Berliini houkuttelevat juhlijoita joka vuosi.

Kun olet päättänyt kohteen missä haluat lomailla, on aika valita lennot ja majoituskohde. Aina kannattaa olla ajoissa saadakseen parhaat hinnat, mutta usein kannattaa myös tarkistaa viime hetken tarjoukset verkosta. Viime hetken lomavaraus voi olla ikimuistoinen! Talon tai huoneiston vuokraus voi myös tulla halvemmaksi kuin hotelli ja antaa erilaisen elämyksen lomaasi. Airbnb- palvelu on kasvattanut suosiotaan valtavasti niin perhelomia viettävien kuin pariskuntienkin kesken.

Ilmastolla on suuri merkitys lomailijoille. Jos aiot lomailla ihanassa koti-Suomessa, tänä kesänä ennusteiden mukaan paras ajankohta lomailla on heinäkuu. Viikko 28 ja heinäkuun loppupuolen viikko 30 ovat kuuleman mukaan lämpimimpiä. Aivan kannoilla ovat heinä-elokuun taitteeseen osuva viikko 31 ja heinäkuun viikko 29. Näillä viikoilla keskilämpötila on koko maan tilastojen mukaan 15 asteen yläpuolella. Suomessakin on paljon tekemistä kesäisin. Kiinnostaisitko sinua erilaiset festivaalit vai mökkeily kauniimpien järvien rannoilla? Suomi tarjoaa uskomattoman luontonsa lisäksi myös paljon tekemistä kesäisin. Tapahtumia on tarjolla runsaasti ja voit tehdä vaikka automatkan uuteen kaupunkiin, missä et ole ennen käynyt.

Jos tarvitset lomailuusi ylimääräistä rahoitusta, voit hakea meiltä joustavasti lainaa .  

Voit myös lukea lisää suomalaisten rahankäytöstä kesäloman aikana Kesäbarometrimme tuloksista.