Nappaa kevään alennusmyynneistä parhaat tarjoukset

Shoppaileminen alennusmyyntien aikaan on mukavaa puuhaa. Yleensä meillä kaikilla on jonkinlainen budjetti mielessä ennen alennusmyynteihin ryntäämistä. Se on hieno tunne, kun on pystynyt hankkimaan samalla summalla enemmän tuotteita, kuin mitä on etukäteen ajatellut.

Tavallisesti vaateliikkeet pyrkivät pitämään hyllynsä täynnä, jotta asiakkailla olisi mahdollisimman paljon valinnanvaraa. Vaateliikkeet joutuvat kuitenkin säännöllisesti tekemään tilaa uusille tuotteille. Tuotteet, joiden menekki ei ole ollut odotusten mukainen, on myytävä alennettuun hintaan – tämä on täydellinen hetki iskeä ja tehdä parhaat alelöydöt!

Mutta hetkinen – mikä tarkalleen ottaen on täydellinen hetki?

Suurin osa vaateliikkeistä pitää samat tuotteet hyllyissään kuudesta kahdeksaan viikkoon ennen kuin ne korvataan uusilla tuotteilla. Koska tuotteet vaihtuvat nopealla tahdilla, on välttämätöntä raivata vanhat tuotteet pois uusien tieltä. Tiettyä tuotetta ei kuuden tai kahdeksan viikon jälkeen pitäisi olla saatavilla muutamaa kappaletta enempää. Lisäksi, jos tuotetta on jäljellä enää muutama hajakoko, on sanomattakin selvää, että tuote joutaa pois uusien tieltä.

Mikä on paras päivä?

Ei liene yllätys, että viikonloput ovat vaateliikkeiden vilkkainta aikaa. Viikonloppuna alennukseen tulevat tuotteet merkataan alennetuiksi jo torstaina – se ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita sitä, etteivätkö perjantai ja lauantai olisi hyviä päiviä alelöytöjen tekemiseen. Jos hyvien alelöytöjen etsimisen kuitenkin laskee ainoastaan perjantain ja lauantain varaan, kannattaa varautua siihen, että parhaimmat alelöydöt luultavasti myydään jo torstaina innokkaimmille alehaukoille.

Entä jos en löydä kokoani?

Jos löytää alennusmyynneistä upean t-paidan, joka on väärää kokoa, niin tässä kohtaa useimmat lyövät hanskat tiskiin, mutta aina kannattaa kääntyä henkilökunnan puoleen ja kysyä sopivaa kokoa heiltä. He voivat kertoa, mikäli tuotetta löytyisi vielä varaston puolelta tai lähistollä voi olla toinen liike, josta sopivaa kokoa löytyisi. Älä siis lannistu, vaikka et heti löytäisi etsimääsi - jatka sinnikkäästi etsimistä!

Entä jos ostan vaatteet netistä?

Toisinaan netistä tilaamasi vaate saattaa olla täysin erilainen, kuin miltä se näytti ruudulla ja vaate ei esimerkiksi istu päällesi toivotulla tavalla. Netistä tilattujen vaatteiden palauttaminen ei yleensä ole ongelma, mutta ikävyydet välttääksesi kannattaa olla tarkkana ja tarkistaa tuotteen palautusoikeudet ja kaupan ehdot ennen tilauksen vahvistamista.

Mitä keväisin kannattaa ostaa?

Helmikuun loppu on parasta aikaa alennettujen talvivaatteiden ostamiselle. Helmikuussa saatat hyvällä tuurilla myös löytää kevyempiä, kevääseen sopivia välikausitakkeja. Maaliskuussa katseet kannattaa suunnata juoksukenkien etsimiseen. Kevätvaatteet puolestaan alkavat ilmestyä alennusmyynteihin huhtikuun puolella.

Ja vielä kertauksena

Kevät on loistavaa aika hankkia talvivaatteita seuraavan talvea varten. Jos kuitenkin maltat mielesi, voit kevään edetessä huhtikuussa tehdä mahtavia alennuslöytöjä vaatteista, joita voit käyttää vielä alkukesästäkin. Trenditietoisuus ja muodikas pukeutuminen ei ole lompakon paksuudesta kiinni - kunhan maltat hieman harkita ja suunnitella ostoksiasi, niin upeiden alevaatteiden löytyminen on taattu.