Miten päästä eroon veloista?

On harvoja asioita, jotka ovat stressaavampia kuin velka ja sen takaisin maksaminen. Oletko epävarma, mikä on paras tapa päästä velasta eroon? Et ole yksin! Onneksi asiantuntijat ovat keksineet pari käytännöllistä vinkkiä velkojen lyhentämisen helpottamiseksi. Ensinnäkin, on hetkiä jolloin lainan ottaminen on välttämätöntä. Voit olla ostamassa asuntoa, autoa tai tekemässä muuta isoa hankintaa. Jos sinulla ei ole rahaa tehdä näitä isoja hankintoja kertamaksulla, lainan ottaminen on usein järkevä päätös. Joskus monet ottavat lainaa, vaikka heillä ei ole varaa maksaa sitä takaisin. Tämä voi johtaa ongelmiin, mutta on tärkeää olla panikoimatta tilanteesta. Voit aina löytää ratkaisun, jolla pääset eroon veloistasi. Tässä muutama käytännöllinen vinkki miten voit päästä eroon veloistasi

Uudelleenarvioi taloudellinen tilanteesi

Arvioi uudelleen taloudellinen tilanteesi. Aloita uusi vuosi aina tarkastelemalla edellisen vuoden tapahtumia: oliko sinulla jotain hyviä päätöksiä tai ongelmia? Mitä voit oppia edellisestä vuodesta? Mitä teit hyvin ja mitä olisit voinut tehdä paremmin? Määritä itsellesi budjetti seuraavalle vuodelle pitäen edellisen vuoden tapahtumia mielessä.

Suunnittele hyvin ja kuluta viisaasti

Tee itsellesi ostoslista aina ennen kuin menet ruokakauppaan. Kun tiedät tarkalleen mitä tarvitset ja mitä aiot ostaa, pysyt helpommin budjetissa. Yritä ostaa kerralla isompia määriä, jotta pääset halvemmalla: osta isompia eriä esimerkiksi perheesi tai ystäviesi kanssa niin säästätte kaikki rahaa. Jos sinulla on tapana liioitella joululahjojen kanssa, mutta pidät lahjojen ostamista tärkeänä, voit valmistautua sesonkiin ajoissa: harkitse lahjojen budjetoimista ja ostamista reilusti etukäteen välttääksesi viime hetken paniikin ja tuhlailun. 

Hanki osa-aikatyö ja myy turhat tavarat eteenpäin

Paras tapa päästä eroon lainasta on ylimääräisen osa-aikaisen työn hankkiminen. Ylimääräinen raha on hyvä tapa maksaa laskusi. Toinen loistava tapa hankkia ylimääräistä rahaa on myydä turhia tavaroitasi eteenpäin. Perinteisen kirpputorin tai sosiaalisen median kautta on helppo myydä tavaroita ja ansaita muutama ylimääräinen seteli.

Käy asiantuntijan paikkeilla

Jos sinulla on vaikeuksia laskea budjettiasi tai pysyä selvillä rahankäytöstäsi, taloudellinen asiantuntija voi olla avuksesi. Asiantuntijan ei tarvitse olla tilintarkastaja tai muu ammattilainen, jolle sinun tarvitsee maksaa palkkaa. Finanssimaailman tunteva ystävä tai joku jolla on kokemusta pankkialalta voi auttaa sinua ongelmissasi.

Onko sinulla jotain neuvoja mitä haluaisit jakaa muille? Tykkää tästä kirjoituksesta, jos löysit siitä hyviä vinkkejä. Jaa blogi ystäviesi kanssa, joille uskot vinkeistä olevan hyötyä. Lisää hienoja tarinoista ja vinkkejä löydät blogistamme.

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Sorry, there are errors on the page: