Miten hyötyä mahdollisimman paljon alennusmyynneistä

Alennusmyyntien hyödyt

Kesän alennusmyynnit ovat melkein täällä! Tässä vinkkejä, jota olisi hyvä miettiä ennen ostoksia.

1. Tee lista tarpeistasi, ennen kuin alat katsomaan alennusmyyntejä

Älä anna itsesi sokaistua erikoistarjouksista. Varmista ensin, että tiedät mitä todella tarvitset ja aseta kiinteä budjetti siihen, paljon rahaa aiot käyttää alennusmyynteihin.

2. Lue huolellisesti myyntiehdot

Kuluttajansuojalaki on onneksi puolellamme. Kaupan on ilmoitettava alkuperäisen tuotteen hinta ennen alentamista, jotta tietäisimme paljon alennusta oikeasti on. Kannattaa tarkistaa onko tuotteella palautusoikeutta ja olla tarkkana tuotteen laadussa.   

3. Vertaa tuotteiden alennuksia

Alennuksien prosenttimäärä voi vaihdella laajalti. Useimmat tuotteet ovat 50 % alennuksessa, mutta alennusprosentti voi olla 10 % ja 70 % välillä. Kannattaa vertailla eri jälleenmyyjiä ja valita sinulle paras vaihtoehto. Samanlainen kalliimpi tuote voi alennuksen jälkeen maksaa saman verran kuin halvin vaihtoehto eri valmistajalta.

4. Internetin alennusmaailma

Internetin syövereistä löydät todennäköisemmin parhaimmat tarjoukset, sillä valikoima on siellä niin laaja. Säästät aikaa ja hermojasi selailemalla tarjouksia omalta kotisohvaltasi. Hintojen vertailu on myös helpompaa, eikä sinun tarvitse juosta kaupasta toiseen. Lisäksi monet tuotteet ovat myynnissä vain verkkokaupassa ja et välttämättä löydä niitä myymälästä.

5. Varo piilokustannuksia

Tarkista ylimääräiset kulut kun teet ostoksia verkossa. Verkkomyymälät yleensä lisäävät toimitusmaksuja tai maksukorttilisiä.

6. Suunnittele etukäteen reitti

Tee suunnitelma kaupoista joissa haluat käydä. On viisainta ostaa kaikki tarvitsemasi samana päivänä ja näin säästää matka- ja pysäköintikuluissa. On hyvä myös muistaa, että jos ostaa jotain isompaa, kannattaa se säästää viimeiseksi jotta välttyy turhalta kantamiselta. Puoliksi suunniteltu on puoliksi tehty!

7. Varmista, että ostamasi tuote ei ole vaurioitunut

Vaikka alennusmyynnit tarjoavat samaa laatua edullisempaan hintaan, joskus tämä saattaa johdattaa harhaan. Aina kannattaa tarkistaa tuotteen kunto, oli se alennuksessa tai ei. Jos pakkaus on vahingoittunut tai avattu, mutta itse tuote kunnossa, älä pelkää pyytää hieman ylimääräistä alennusta. Kannattaa myös miettiä, että jos esimerkiksi paidassa on pieni reikä, voisiko sitä korjata itse helposti.

8. Säästä kuitit

Vaikka tuote olisi viallinen, monet myymälät tarjoavat vain luottoa myymälään vastineeksi eivätkä täyttä rahojen hyvitystä ilman ostokuittia. Varmista, että säilytät kuitteja vähintään muutaman kuukauden ostohetkestä.

9. Älä kiirehdi

Joskus alennetut tuotteet ovat vielä suuremmassa alennuksessa myöhemmin, joten mieti tarkkaan. Jos tuote on todella suosittu, todennäköisesti se ehtii loppumaan ennen kuin tuote tulee lisä – alennukseen. Monia alennettuja tuotteita on kuitenkin suuri määrä ja kannattaa pohtia, olisiko tuote suuremmassa alennuksessa myöhemmin.

10. Nauti!

Nauti siitä, että olet hyödyntänyt parhaalla mahdollisella tavalla alennusmyynnit ja tehnyt säästöjä sekä löytöjä. Onnittele itseäsi myös siitä, että olet antanut oman kortesi talouden kekoon. Hyvät myyntiluvut auttavat kaikkia pitkällä aikavälillä ja pitävät ihmisiä työmaailmassa!

Älä myöskään unohda, että jos tarvitset alennusmyynteihin lisäbudjettia, Ferratum palvelee sinua vuorokauden ympäri maksuttomassa asiakaspalvelussa puhelinnumerossa 0800 166 308. Tutustu lisää lainoihimme.

 

Voit lukea lisää vinkkejä taloutesi tehokkaaseen hallintaan ja säästämiseen alta:
7 vinkkiä oman talouden tehokkaaseen kevätsiivoukseen​
Top 10 helppoa tapaa hallita omaa taloutta päivittäin​
Neljä tapaa leikata kuluja, joilla voit tehdä suuria säästöjä