Miten hillitä stressiä rahasta?

Stressin ja hyvinvoinnin tasoa elämässämme on tutkittu jo vuosien ajan. Tutkimuksien perusteella on todettu, että raha on suurin stressinaiheuttaja. Ja kuten ehkä arvaat, kyse ei ole stressi rikkauksista. Toinen suuri stressin lähde elämässä on työ. Monet meistä joutuvat inhottavaan kierteeseen, jossa mitä enemmän stressaamme rahasta, sitä vähemmän pystymme keskittymään töihin, joka voi aiheuttaa lisää stressiä. Johtuipa stressi asuntolainasta, veloista, ylitöistä, töiden jatkuvuudesta, kun raha ja työt yhdessä aiheuttavat huolia, voi se johtaa vakaviin terveyshuoliin. Alta löydät neljä tapaa miten voit vähentää rahasta johtuvaa stressiä.

Tiedä oma taloudellinen tilanteesi

Ensimmäinen asia, mikä sinun pitää tiedostaa on fakta, että sinä stressaat rahasta. Toinen asia on ymmärtää, että sitoutumalla muutokseen ja tutkimalla vaihtoehtojasi pystyt itse helpottamaan tilannettasi.

Ole proaktiivinen

Yritä keskustella esimerkiksi taloudellisen asiantuntijan, perheesi tai ystäväsi kanssa tilanteestasi. Aseta itsellesi budjetti, jossa sinulla on kuukausittain, neljännesvuosittain ja vuosittain tavoite mihin pyrit. Yritä karsia välttämättömät kulut kuten lehtitilaukset tai jopa autosi. Näin pysyt kartalla kuluistasi.

Jokaiseen ongelmaan on ratkaisu

Muistuta itseäsi, että useimmat ongelmat eivät ole elämän ja kuoleman kysymyksiä, ja lähes jokaiseen ongelmaan löytyy ratkaisu ennemmin tai myöhemmin. Myös lyhytaikainen laina voi helpottaa tilannettasi, jos sinun pitää tehdä hankinta johon sinulla ei muuten olisi varaa.

Paras tapa helpottaa rahasta aiheutuvaa stressiä

Meditaatio- ja mindfullness-harjoitukset on todettu olevan paras tapa lievittää stressiä. Säännölliset meditaatiohetket auttavat vähentämään ahdistusta ja rentouttavat mielitä ja kehoa. Hengitysharjoitusten tekeminen päivittäin (eli ei vain paniikin hetkellä) viidestä kymmeneen minuuttiin voi tehdä suuren vaikutuksen elämääsi. Netistä ja esimerkiksi YouTubesta voit löytää helposti ilmaisia ohjattuja meditaatio- ja hengitysharjoituksia. Loppujen lopuksi, huolimatta mistä tahansa stressaatkaan, et voi laittaa terveydellesi hintaa.

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Sorry, there are errors on the page: