Fintech - pankkipalveluiden tulevaisuus?

26.11.2020#Yleinen

Fintech on lyhenne sanoista financial technology, suomeksi finanssiteknologia. Mutta mitä tämä termi käytännössä tarkoittaa? Finanssiteknologiaa voi olla esimerkiksi päivittäisten raha-asioiden hallintaan tarkoitettu mobiilisovellus eli varsinaisesti kyse ei ole teknologiasta perinteisessä mielessä vaan uudenlaisista sovelluksista valmiille alustoille. Toimiala on maailmalla kovassa nousussa, ja esimerkiksi Euroopassa alan investoinnit lisääntyivät viime vuonna edelliseen verrattuna 245 %. Yksi fintechin edelläkävijöistä Euroopassa on myös Ferratum, joka oli yksi ensimmäisistä Frankfurtin pörssiin listautuneista alan yrityksistä. Tutustu Ferratumin tarjoamiin palveluihin täältä!

Toimiala on kuuma peruna juuri nyt, koska arjen digitalisoitumisen myötä näin on ennen pitkää käymässä myös jokapäiväisille pankkiasioille. Fintech-yritykset haluavat tuoda myös nämä palvelut sinne, missä palveluita nykyään käytetään – eli puhelimeen.     

Suomalaisten teknologiayhtiöiden maailmanvalloituksella on tunnetusti jo pitkät perinteet, eivätkä uudet finanssiteknologiatulokkaat näyttäisi tekevän poikkeusta historiaan tässä. Esimerkiksi Tekes on kertonut saavansa kansainvälisiä tiedusteluita potentiaalisista osaavista alan toimijoista kotimaassa. (Kauppalehti 18.10.2015)

Kansainvälinen kiinnostus juuri suomalaista osaamista kohtaan ei ole yllätys siinäkään mielessä, että esimerkiksi verkkopankkipalvelut ja verkkomaksaminen ovat aikoinaan yleistyneet juuri Pohjoismaissa monia muita maita nopeammin. Varsinaisia fintechin edelläkävijöitä eivät ole tästä huolimatta olleet suuret pankit, vaan pienemmät uudet yritykset. Yksityiset mobiilipankit, jotka toimisivat perinteisen verkkopankin tavoin, ovat kuitenkin vielä harvassa. Juuri tällainen on lähitulevaisuudessa lanseerattava Ferratumin mobiilipankki, joka tulee mahdollistamaan käyttäjilleen päivittäisten raha-asioiden hoitamisen yhden mobiilipankkitilin kautta missä tahansa EU-maassa. 

Finanssiteknologia ei rajoitu ainoastaan perinteisiin pankkipalveluihin, vaan termiin alle luetaan myös esimerkiksi sijoittamisen ja verkkokaupan mobiilipalveluita tarjoavat yritykset. Fintech-yritykset tarjoavat palveluitaan sekä kuluttajille että yrityksille. Ferratumin lisäksi muiden suomalaisten finanssiteknologiayritysten palveluita ovat mm. kaveriporukoiden keskinäisten velkojen selvittämisen helpottamiseksi tarkoitettu sovellus ja sovellus, joka on suunniteltu auttamaan startup-yritysten taloushallinnossa.

Lisää luettavaa fintech-alasta Suomessa löydät allaolevista linkeistä!  

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomalaiset-fintech-yritykset-ovat-tulikuumia/kERgadeb

https://www.epressi.com/tiedotteet/tietotekniikka/fintech-investoinnit-lisaantyvat-euroopassa-nopeimmin-maailmassa.html

 

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Sorry, there are errors on the page: