Lainatermit haltuun - hakuprosessi helpommaksi

Arjen helpottamiseksi tai välttämättömän investoinnin toteuttaaksemme, saatamme etsiä verkosta erilaisia lainapalveluvaihtoehtoja. Kun pääoman tarve on akuutti, haluamme tehdä ratkaisun mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti - luottaen kuitenkin siihen, että kyseinen laina on juuri meidän tarpeeseemme ja tilanteeseemme parhaiten sopiva.

Huolelliseen harkintaan kuuluu ennen kaikkea oman takaisinmaksukyvyn realistinen selvitys. Ennen lopullista valintapäätöstä on tärkeää tutustua huolella erilaisten rahoitusyhtiöiden luotettavuuteen ja niiden tarjoamiin lainaehtoihin.

Oleellista on tuntea myös tärkeimmät rahan lainaamiseen liittyvät termit, jotta oma henkilökohtainen rahoituspäätös voidaan tehdä mahdollisimman vakaalta perustalta.

Lainanhakuprosessin ABC

Laina

Lainaaminen tarkoittaa käytännössä sitä prosessia, jossa lainanmyöntäjä antaa hallussaan olevaa pääomaa lainansaajan hyödynnettäväksi sovitun määräajan puitteissa. Myönnetyn lainapäätöksen jälkeen lainansaaja hyväksyy lainaehdot sitoutuen maksamaan saamansa lainan takaisin joko yhdellä kertaa tai useammissa kuukausierissä. Luotonantaja perii myöntämästään lainasummasta korkoa, joka on mainittuna lainasopimuksen ehdoissa. Lainan takaisinmaksun varmistamiseksi lainalle voidaan sopia tiettyjä ehtoja, kuten esimerkiksi vakuuksia.

Vakuudeton laina

Vakuudellisista lainoista poiketen vakuudettomat lainat, kuten kulutusluotot, eivät edellytä lainan saamisen vastineeksi vakuuksia. Näin ollen vakuudettoman lainan hakeminen on nopeampaa ja vaivattomampaa: luottoa voi hakea verkkopalvelun kautta ja lainapäätöksen saa välittömästi.

Annuiteettilaina

Tasaerälainojen osalta jokainen kuukausierä on samansuuruinen koko lainan takaisinmaksuajan. Takaisinmaksettava kuukausierä sisältää lainan lyhennyksen lisäksi sovitun korkosumman sekä mahdolliset muut lainakulut.

Jatkuva luotto

Kyseinen lainamuoto toimii samoin periaattein kuin perinteinen luottokortti. Jatkuvassa luotossa lainansaaja voi milloin tahansa nostaa lainapääomaansa sovittuun rajaan asti - ilman, että hänen tarvitsee hakea lainaa uudelleen tai tehdä uutta lainasopimusta. Jatkuva luotto erääntyy kokonaan maksettavaksi lainasopimuksesta ilmenevän määräajan jälkeen.

Joustoluotto

Joustoluotto tarjoaa lainanhakijalle oman luottotilin, jolta hän voi aina tarpeensa mukaan nostaa rahaa omalle pankkitililleen sovitun luottorajan puitteissa. Joustoluotosta on tullut viime vuosina suosittu lainamuoto sen nopeuden ja vaivattomuuden ansiosta. Limiittiluotoissa on usein myös normaalia pidempi takaisinmaksuaika.

Ferratumin Joustava on lainansaajan hyödynnettävissä aina silloin, kun hän lainapääomaa tarvitsee. Ferratumin joustolaina on turvallinen tapa hakea lainaa, sillä luotosta ei peritä kiinteitä kuukausimaksuja tai tilinhoitopalkkioita. Luottopäätöksensä Ferratum lähettää luotonhakijalle välittömästi, ja myönteisen luottopäätöksen jälkeen joustoluotto maksetaan lainansaajan pankkitilille tavallisesti alle viidessä minuutissa.

Uudelle asiakkaalleen Ferratum Joustava tarjoaa ensimmäisen noston nostokuluitta 2000 euroon asti. Lisäksi kuluttoman ensinoston ensimmäiset 30 päivää ovat korkovapaita. Näin ollen ensimmäinen lainakuukausi on uudelle asiakkaalle täysin kuluton, jos kuukauden aikana ei tehdä lisänostoja.

Kertaluotto

Kertaluotto tarjoaa lainanhakijan käyttöön kiinteän summan lainapääomaa. Kertaluottonsa lainaa tarvitseva maksaa takaisin aina samansuuruisissa kuukausierissä.

Lainamarkkinoilla tarjolla olevista kertaluotoista voidaan esimerkkinä mainita Ferratumin laina. Kyseinen lainatuote on käytännöllinen ja nopeasti haettava rahoitusratkaisu. Prime-lainaa voi hakea Ferratumin verkkosivuston kautta 3000 eurosta aina jopa 20 000 euroon asti. Myönnetyllä kertaluotolla voi toteuttaa esimerkiksi akuutin taloremontin tai vaikka kesälomamatkan.

Prime-lainaa hakevan on oltava vähintään 25-vuotias. Kertaluoton hakeminen Ferratumilta on helppoa ja turvallista: nopeaan lainanhakuprosessiin tarvitaan vain verkkoyhteys sekä hakijan henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.

Ferratumin Prime-lainaan ei sisälly avausmaksuja, tilinhoitokuluja tai muitakaan ylimääräisiä kuluja.
Lainanhakija voi valita itselleen parhaiten sopivan takaisinmaksuajan yhden ja kymmenen vuoden väliltä.

Korko

Lainasta maksettavaa kulua tai talletuksesta saatavaa palkkiota kutsutaan koroksi. Lainanantaja perii tietyn prosenttiosuuden suuruisen koron korvauksena lainaamastaan pääomasta. Lisäksi korolla kompensoidaan lainanantajan mahdollista luottoriskiä.

Määriteltävään korkotasoon vaikuttavia tekijöitä ovat muiden muassa yleinen finanssipolitiikka ja inflaation suuruus sekä vallitseva rahan tarjonta ja kysyntä.

Todellinen vuosikorko

Kunkin lainan todelliseen vuosikorkoon vaikuttavia tekijöitä ovat lainasta perittävän nimelliskoron lisäksi muut luoton kustannukset sekä lainan takaisinmaksuaika.

Kuukausierä

Kuukausittain lainansaajan maksettavaksi tuleva summa koostuu lainan lyhennyksen määrästä, koroista sekä muista lainan kokonaiskustannuksista. Kuukausierät luotonsaaja maksaa useimmiten samansuuruisina summina.

Lainan kokonaiskustannukset

Lainan kokonaiskustannukset pitävät sisällään itse lainasumman lisäksi kaikki muut kyseiseen lainaan liittyvät kustannukset, kuten korot sekä luotonantajan lainastaan perimät palvelumaksut.

Luotonantajilla on erilaisia palvelumaksuja, jotka ilmenevät lainasopimuksesta. Palvelumaksut liittyvät useimmiten kyseessä olevan lainan avausmaksuun sekä asiakkaan lainatilin ylläpitokustannuksiin.

Lyhennysvapaa kuukausi

Luotonantaja voi tarjota asiakkaalleen mahdollisuutta pitää lyhennysvapaita kuukausia, jolloin lainansaajan ei tarvitse lyhentää lainaansa kyseisenä kuukautena. Tällöin asiakas maksaa lainapääomastaan vain sovitun koron kyseisen kuukauden aikana.

Maksuvapaa kuukausi

Maksuvapaa kuukausi on nimensä mukaisesti maksuista täysin vapaa kuukausi. Maksuvapaina kuukausina lainansaajan ei tarvitse lyhentää lainaansa ja korko veloitetaan myöhemmin. Ferratum tarjoaa Joustava-luoton asiakkailleen kaksi maksuvapaata kuukautta 12 kuukauden sisällä. Maksuvapaata ei kuitenkaan myönnetä peräkkäisille kuukausille tai Joustava-luoton ensimmäiselle laskulle.

Myönnetyn maksuvapaan aikana lainansaajan ei tarvitse maksaa kuukausittaista minimilyhennystä käytetystä luotosta. Ferratum ei veloita erillistä palkkiota maksuvapaan kuukauden myöntämisestä, vaan avoimen luottosaldon kuukausikorko kertyy normaalisti myös sen aikana.

Luottokelpoisuus

Luottokelpoisuus merkitsee henkilön kyvykkyyttä maksaa velkansa takaisin. Luottokelpoisuudella on suuri merkitys lainanhakijalle: mitä parempi luottokelpoisuus hakijalla on, sitä matalampi hänelle määriteltävä korkotaso tulee olemaan.

Kun luotonmyöntäjä tekee arvionsa lainanhakijan luottokelpoisuudesta, se huomioi arviossaan muiden muassa hakijan nykyisen iän, vuositulot, asumismuodon, työsuhteen muodon sekä mahdolliset muut velat.

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Sorry, there are errors on the page: