Kuusi vinkkiä, joilla voit säästää rahaa kesäksi

Rahaa kesään Ferratumilta

Kesä on aivan nurkan takana ja tämä tarkoittaa mahdollisesti myös lomaa!

Kuvittele itsesi Thaimaan kuumalle rannalle, virkistävä juoma kädessäsi, auringon lämmittävän kasvojasi ja kauniin valkoisen rantahiekan varpaidesi välissä. Trooppisten maisemien keskellä ajaen, elefanteista kuvia ottaen ja ihastellen viiden metrin korkuisia kirahveja syömässä lehtiä puiden latvoista. Tai ehkäpä haluat tuntea suurkaupungin sykkeen mielettömän arkkitehtuurin myötä ja silmät suurina ihailla kaupungin valoja, esimerkiksi New Yorkissa, Times Squarella.

Mikä tahansa unelmalomakohteesi onkaan, nyt on vielä aikaa säästää rahaa lomaa varten. Tässä kuusi helposti toteutettavaa vinkkiä lomakolehdin keräämiseen:

1. Aseta säästötavoite

Jos tiedät, että lomasi tulee kustantamaan vaikka 3000,00 euroa, laske paljon sinun tulisi säästää viikoittain tai kuukaudessa päästääksesi tavoitesummaan. Esimerkiksi jos laitat 250,00 euroa sivuun kuudesta palkastasi, olet säästänyt jo puolet 3000,00 eurosta!

2. Kirjaa ylös menosi

Katso kuinka paljon sinulla menee rahaa pakollisiin menoihin joka kuukausi. Pakollisiin menoihin kuuluvat asuntosi vuokra tai yhtiövastike, ruoka ostokset, laskut (esimerkiksi sähkölasku, luottokorttilasku) ja mahdolliset lainanlyhennykset. Älä unohda vakuutusmaksuja, kuntosalijäsenyyttä, puhelinlaskua ja kanavapaketteja tai Netlixiä. Kun olet laittanut juoksevat kulusi ylös, kirjaudu verkkopankkiisi ja katso mihin muuhun olet kuukauden aikana käyttänyt rahaa. Kuukauden lopussa laske menot yhteen.

3. Aseta itsellesi budjetti

Kun olet ottanut huomioon ylläolevat pakolliset menosi, mieti itsellesi sopiva viikkobudjetti. Kuinka paljon rahaa tarvitset viikossa huvitteluun? Kuinka monta kertaa käyt ravintolassa syömässä viikon aikana? Tarvitsetko tosiaan kanavapakettia Netflixin tilauksen lisäksi?

4. Aloita säästäminen heti

Tee lounaseväät töihin ulkona syömisen sijasta. Nyt kun ilmat sen sallivat ja jos työpaikkasi on suhteellisen lähellä, kävele tai pyöräile töihin. Näin säästät bensakuluissa tai matkalippujen ostamisessa ja samalla kuntosikin kohenee!

5. Lataa säästämistä varten sopiva sovellus puhelimeesi

Kaupoilla on valtavasti ladattavia sovelluksia jotka sisältävät erilaisia tarjouksia tai alennuksia. Voit myös näiden avulla vertailla hintoja. Ladattavissa on myös säästämiseen keskittyineitä sovelluksia, jotka kertovat sinulle mihin kulutat rahaa ja auttavat sinua budjetoinnissa.

6. Perusta säästötili

Palkan tai vastaavan edun kirjautuessa tilillesi, siirrä heti säästötilillesi esimerkiksi 5% tai 10% kokonaissummasta.

 

Täällä Ferratumilla kuitenkin ymmärrämme, että säästäminen ei ole aina helppoa ja siihen voi tarvita apua. Sen vuoksi olemme kehittäneet helpon Joustava- luoton 2000,00 euroon asti, jota voi hakea nopeasti ja luotettavasti. Luottoa haet kätevästi missä tahansa ja milloin tahansa - myös ulkomailla! Voit tutustua siihen tarkemmin täällä. Mikä tahansa oma säästötilanteesi onkaan, voit silti tehdä haaveistasi totta. Unelmiesi loma on lähellä! 

 

Mikäli pidit postauksesta, klikkaa "Like"-nappia sivun yläosasta ja jaa postaus kaverillesi, joka voisi myös tykätä säästövinkeistämme!

 

Haluatko tietää lisää Ferratumista? Lue lisää täällä!