Järjestä kesän jälkeinen taloutesi kuntoon Ferratumin lyhytaikaisella lainalla. Hae nyt!

Käytitkö liikaa rahaa kesällä? Et ole yksin. Luottotietoyritys Experianin vuoden 2015 tutkimuksen tulokset osoittavat, että 68 % ihmisistä kuluttaa liikaa rahaa lomalla. Sen lisäksi 40 % tutkimuksen osallistujista kertoi, että heille kertyi lomalla luottokorttiluottoa, ja 46 % kertoi käyttäneensä luottokorttiaan lomansa kulujen rahoittamiseen.

Vaikka et olisikaan matkustellut kumppanisi kanssa tänä kesänä, budjettiin voi helposti muodostua lovi kesän ajanvietteistä, kuten ulkona syömisestä ja juomisesta.

Arvioi vahingot

Nyt, kun kesä alkaa olla lopuillaan, on hyvä hetki laittaa talous taas kuntoon.

Ensiksi sinun täytyy tarkastella taloudellista tilannettasi ja selvittää lainasi.

Hae tiliotteesi verkosta ja käy läpi kaikki viimeaikaiset tapahtumat. Katso paljonko tililläsi on rahaa, jotta näet, kuinka paljon sinulle on kertynyt velkaa.

Määritä kulusi

Seuraavaksi luo itsellesi budjetti listaamalla kuukausittaiset kulusi. Paljonko voit elinkustannusten jälkeen käyttää rahaa velkojesi maksuun nykyisessä taloudellisessa tilanteessasi, ja kuinka kauan kestää saada kaikki velkasi maksettua?

Käy sitten kulusi läpi selvittääksesi onko siellä menoja, joita voit pienentää tai jopa poistaa kokonaan. Muutamilla muutoksilla ja pienellä luovuudella voit maksaa lainasi ja samalla nauttia elämästäsi.

Leikkaa menoja

Selvitä tapoja, joilla voitte kumppanisi kanssa vähentää menoja. Voitteko esimerkiksi tehdä eväät töihin sen sijaan, että söisitte lounasta ravintolassa? Voitteko käyttää julkisia kulkuneuvoja oman auton sijaan? Voitteko pyöräillä tai kävellä töihin sen sijaan, että maksaisitte matkakortista? Voitteko lopettaa salijäsenyyden ja urheilla kotona tai vaikkapa puistossa?

Kun olette määrittäneet tapoja vähentää tai poistaa kuluja, pystytte laskemaan, paljonko voitte säästää. Jos käytätte säästetyn rahan velkojen maksuun, kauanko kestää, että olette velattomia?

Hoida velkasi

Jos olet selvittänyt budjettisi, ja näyttää siltä, että velkasi vaikuttavat elämääsi paria kuukautta pidempään, kannattaa selvittää, voisitko jotenkin tienata lisää.

Onko asunnossasi ylimääräistä huonetta, jota voisit vuokrata Airbnb:n kautta? Voitko tehdä ylimääräistä osa-aikatyötä parin kuukauden ajan? Voitko tehdä ylimääräisiä vuoroja nykyisessä työssäsi? Yritä keksiä tapoja tienata lisää selvittääksesi velkasi.

Lyhyellä tähtäimellä

Jos tarvitset kesämenojen jälkeen rahaa välittömiin kuluihin, kuten elinkustannuksiin tai tarttuaksesi uuteen mahdollisuuteen, mutta palkkaan on vielä pari viikkoa, Ferratumin lyhytaikaiset lainat voivat olla juuri sinua varten.

Hae Ferratumilta lainaa helppokäyttöisellä nettihakemuksella ja saat lainapäätöksen muutamassa minuutissa. Kun lainasi on hyväksytty, rahat maksetaan tilillesi yhden päivän kuluessa, eli saat hoidettua kiireelliset talousasiat kuntoon saman tien.

Näillä järjestät taloutesi taas kuntoon syksyä varten!