Tästä vinkit edulliseen kesäloman viettoon

Kesäloman vietto halvemmin – kolme vinkkiä säästää rahaa lomalla

Lämpimät kesäpäivät lähestyvät nopeasti, joten nyt on hyvä aika tehdä suunnitelmia kesäloman ajaksi. Koska kesä ei koskaan tunnu tarpeeksi pitkältä, mieti miten voisit nauttia kesästä pidempään. Kesäkuukausina on normaalia haluta tehdä jotain erikoisempaa ja harrastaa enemmän. Kesäaktiviteetit kuitenkin usein tarkoittavat myös suurempaa rahanmenoa.

Alta löydät kolme vinkkiä siihen, miten kesäloman vietto pysyy budjetissa.

Osta festariliput ajoissa

Festarit kuuluvat monen kesäloman viettoon, eikä ihme. Musiikin kuunteleminen, hyvä seura, herkullisen ruoan maistelu ja telttailu muiden festarikävijöiden kanssa on mahtavaa! Valitettavasti festariliput ovat usein kalliita. Tämän takia sinun kannattaa ostaa liput mahdollisimman ajoissa. Monet festarit myyvät niin kutsuttuja ”early bird” –lippuja, joiden hinnat ovat huomattavasti halvempia. Älä siis jätä väliin tätä tilaisuutta! Jos sinulla ei ole ylimääräistä rahaa festarilippuihin, miksi et ostaisi niitä pienikorkoisella luotolla ja maksaisi takaisin vähitellen? Tämä on helppo ja tehokas tapa säästää rahaa.

Hyödynnä kimppakyytejä

Auton ostaminen on iso sijoitus, koska pelkästään itse osto vaatii ison summan rahaa puhumattakaan bensa- ja huoltokuluista. Jos työmatkasi on pitkä ja kesäloman viettoosi kuuluu uusiin kaupunkeihin tutustuminen tai mökille meneminen, kesä voi olla oikea aika sijoittaa autoon. Älä tuhlaa kesää istumalla kuumassa ja täydessä bussissa tai junassa. Voit hakea luottoa auton ostoon jo tänään! Voit ajatella auton ostoa sijoituksena, joka helpottaa elämääsi paitsi kesällä, mutta myös pitkällä aikavälillä. Jos olet matkalla mökille, saaristoon tai maalle, älä unohda kimppakyytejä. Hyödynnä sovelluksia tai sosiaalista mediaa, joiden avulla voit löytää muita jotka ovat matkalla samaan suuntaan. Kimppakyydit on innovatiivinen idea auton ja sen kulujen jakamiseen muiden matkailijoiden kanssa. Se on myös kustannustehokasta sekä ympäristöystävällistä.

Valitse ilmastointi oikein

On tärkeää, että kotisi on paikka, johon voit mennä rentoutumaan ja lataamaan akkuja. Vaikka nykyinen rahatilanteesi ei salli ilmastointilaitteen hankkimista, harkitse pienen lainan ottamista ja investoi hyvään jäähdytyslaitteeseen. Muista, että kesän alussa ilmastointilaitteiden asennus on kalleinta. Älä odota kuumaan keskikesään, kun tarvitset ilmastointia eniten vaan ole viisas ja asenna laitteesi etukäteen. Kun löydät tapoja säästää rahaa, pystyt nauttimaan kesästä vielä hieman enemmän. Suunnittele siis etukäteen ja kuluta harkiten, jotta saat kesästä mahdollisimman paljon irti! 

 

Laita vinkit myös jakoon, voi olla että ystäväsikin hyötyvät niistä! Mikäli pidit postauksesta, klikkaa"Like"-nappia sivun yläosasta. Lisää tarinoita ja vinkkejä blogissamme!

Miten Ferratum voi helpottaa elämääsi? Lue meistä ja lainoistamme lisää täällä!