Kaikki Cyber Mondaysta

Vaikka Black Friday on suosituin synnyinmaassaan Yhdysvalloissa, nykyään tämän shoppailupäivän tuntevat useimmat ihmiset ympäri maailmaa. Tiesitkö, että nykyään Cyber Monday on kuitenkin mennyt Black Fridayn ohi vuoden suurimpana shoppailupäivänä?

Kyllä – Cyber Monday on nyt Yhdysvaltojen vuoden suurin vähittäismyyntipäivä, ja sen suosio kasvaa Euroopassa joka vuosi.

Mikä se siis tarkalleen ottaen on?

Nimestään huolimatta Cyber Monday ei ole päivä, jolloin vain tietokoneliikkeillä ja teknologiayrityksillä on tarjouksia. Vaan Cyber Mondayn nimi tulee siitä, että silloin shoppaillaan vain netissä. Cyber Mondayn aikaan löytyy luultavasti yhtä paljon hyviä elektroniikka- kuin muotitarjouksiakin.

Mistä Cyber Monday sai alkunsa?

Yhdysvaltalaiset yritykset huomasivat, että verkkomyynti alkoi olla huipussaan kiitospäivän jälkeisenä maanantaina – kiitospäivää vietetään marraskuun neljäntenä torstaina – ja Black Fridayna eli kiitospäivän jälkeisenä päivänä.

Ehkä shoppailijat eivät saaneet tiettyä tuotetta Black Fridayn aleista tai katuivat, etteivät ostaneet tuotetta, kun se oli tarjouksessa, ja etsivät sitä sitten maanantaina netistä. Oli syy shoppailuun mikä hyvänsä, maanantaista tuli pian Cyber Monday ja loppu on historiaa.

Milloin on Cyber Monday?

Cyber Mondayta vietetään aina kiitospäivän jälkeisenä maanantaina. Monet netin tarjoukset tulevat voimaan heti keskiyöllä, joten valmistaudu shoppailemaan myöhään sunnuntaiyönä.

Kun ottaa huomioon, mihin vuodenaikaan Cyber Mondayta ja Black Fridayta vietetään, on se erinomainen aika jouluostosten tekemiseen, sillä tarjousten avulla voit säästää todella paljon rahaa.

Cyber Mondayn nouseva suosio

Vuonna 2017 Cyber Mondayn myynnin arvo oli 6,6 miljardia dollaria, ja siitä tuli Yhdysvaltojen verkkokauppahistorian suurin shoppailupäivä. Se oli myös Amazonin historian kaikkein vilkkain kauppapäivä. Ilmiön odotetaan kasvavan aina vain suuremmaksi ja myynnin odotetaan yltävän 523 miljardiin dollariin vuonna 2020.

Koska Cyber Monday tapahtuu netissä, on kätevyys yksi sen suosion avainsyistä. Cyber Monday myös sopii mieltymyksiimme ja nykyiseen elämäntapaamme. Kun niin monet ihmiset käyttävät puhelintaan koko ajan, muun muassa pankkiasioiden hoitamiseen ja ostoksiin, ja ihmiset istuvat työpaikoillaan tietokoneidensa ääressä maanantaisin, Cyber Mondaysta on tullut täydellinen ajankohta shoppailuun.

Lisäksi netissä shoppaileminen tarkoittaa sitä, ettei tarvitse kilpailla väkijoukkojen kanssa, ja sitä, että on paljon suuremmat mahdollisuudet löytää haluttu tuote oikean kokoisena tai värisenä kuin kivijalkaliikkeestä.

Minkälaisia tuotteita on tarjouksessa?

Kuten sanottu, vaikka päivää kutsutaankin Cyber Mondayksi, ei tarjouksessa ole vain elektroniikkaa, vaan päivän nimi on Cyber Monday, koska se tapahtuu netissä. Tarjouksessa voi siis olla mitä tuotteita tahansa.

Vaikka tarjoukset muuttuvat vuosittain, on sanottu, että yleensä Cyber Mondayn aikaan on voi tehdä hyviä kauneus- ja vaatelöytöä. Yleensä on ollut mahdollista löytää myös matkapaketteja isoilla alennuksilla.

Monet yritykset tarjoavat myös pikatarjouksia, joka tarkoittaa sitä, että he saattavat esimerkiksi tarjota lisäalennusta sadalle ensimmäiselle Facebook-postaukseen kommentoineelle.

Mistä löydän parhaimmat tarjoukset?

Koska Cyber Monday tapahtuu netissä, on sosiaalinen media ollut avainasemassa siinä, että ihmiset löytävät parhaat tarjoukset.

Pidä siis silmäsi auki, kun surffailet sosiaalisessa mediassa Cyber Mondayn aikana, sillä yritykset mainostavat tarjouksiaan paljon sosiaalisen median eri kanavissa. Lisäksi voit käydä katsomassa suosikkiverkkokauppojesi Facebook-sivut, jotta näet, mitä tarjouksia heillä on Cyber Mondayn aikana. Facebook on myös mainio alusta pikatarjouksille.

Sokerina pohjalla tarjouksia löytyy myös osoitteesta CyberMonday.com, joka kertoo ostajille, mitä jälleenmyyjät tekevät ja milloin.

Onnea huippulöytöjen tekemiseen!