Joulubarometrimme tulokset ovat julkaistu

Yli 21 000 kotitaloutta osallistui Ferratum Groupin joulubarometriin, joka toteutettiin neljännettä vuotta peräkkäin. Mitkä osoittautuivat suosituimmiksi lahjaostoksiksi, ja missä maassa käytetään eniten rahaa tänä jouluna? Tekevätkö ihmiset jouluostoksensa verkossa vai perinteisissä kivijalkakaupoissa?

Suomessa joulunajan kulutus on muihin maihin verrattuna maltillista, kuten viime vuonna. Kulutus oli viime jouluna 15,43% kotitalouden kokonaistuloista, ja tänä vuonna vastaava luku on 12,3%. Suomalaiset matkustelevat joululomansa aikana verrattain paljon ja listaavatkin sen yhdeksi isoimmista kulutuskohteistaan (9,7%), mutta eivät ole vielä kovia Airbnb-palvelujen käyttäjiä.

Kansainvälinen kulutus jouluna 2017

Yhdessätoista maassa vastaajat kertovansa antavansa joululahjaksi mieluiten vaatteita. Suomessa (17,5 %) ja Kroatiassa (23,9 %) iso osa joulubudjetista käytetään makeisiin ja herkkuihin, kun taas vastaajat Isossa-Britanniassa, Ruotsissa, Australiassa ja Virossa kertoivat käyttävänsä 20 % joulubudjetistaan leluihin ja peleihin. Muuten suomalaisten ja ruotsalaisten kulutuskohteiden top 5 sisältää lähes samat kategoriat. Ruotsalaisissa kotitalouksissa jouluun käytetään noin 14,6% käytettävissä olevista kokonaistuloista, mikä vastaa noin 557 euroa. Suomalaisissa perheissä kyseinen luku on 12,3%, joka on noin 389 euroa.

Kulutusvertailu joulubarometrissä 2017

Lue lisää Joulubarometrimme tuloksista täällä:

Ferratum Joulubarometri 2017

 

Joulubarometrin arvontaan osallistuneista 3 onnekasta voittivat itselleen 100€ arvoisen Lippu.fi-lahjakortin. Tällä kertaa onnetar suosi seuraavia henkilöitä:

  • Kirsti K.
  • Virpi V.
  • Petri K.

Paljon onnea voittajille! Palkinto on lähetetty barometrilomakkeessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.