Ferratumilla hyvä vastaanotto pörssissä

26.11.2020#Yleinen

Ferratum Oyj listautui Frankfurtin pörssin päälistalle 6.2.2015. Listautuessaan Ferratumista tuli paitsi yksi harvoista suomalaisista yrityksistä, myös ensimmäinen FinTech-yhtiö Euroopan suurimman pörssin päälistalla. Kaupankäynti osakkeella alkoi 17,5 € hinnalla ja ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä Ferratumin osaketta vaihdettiin 561 283 kappaletta. Kellon soidessa ensimmäisen pörssipäivän päätteeksi osakkeen kurssi oli hienoisessa nousussa (18,08 €), ja helmikuisesta listautumisesta lähtien kurssi on myös pysynyt pääsääntöisesti nousujohteisena (osakkeen kurssi 31.3. pörssin sulkeutuessa 23,05 €). Ferratumin hyvä vastaanotto markkinoilla kertoo siitä, että myös sijoittajat uskovat mobiilipankkipalveluiden valoisaan tulevaisuuteen. Yhtiön johdossa ollaan luonnollisesti tyytyväisiä hyvin sujuneeseen alkuun pörssissä, ja osakkeiden vilkas vaihto tukee pitkän aikavälin suunnitelmia laajentumisesta ja mobiilipankin kehittämisestä.  

“Näemme menestyksekkään listautumisen olevan merkki siitä, että Ferratumin liiketoimintamalli houkuttelee sijoittajia, että he kunnioittavat pitkää kokemustamme mobiilipankkipalveluissa ja että he uskovat yhtiömme kasvumahdollisuuksiin tulevaisuudessa”, kommentoi Ferratumin perustaja ja toimitusjohtaja Jorma Jokela onnistuneen listautumisen tekijöitä tuoreeltaan.  Osakeannilla kerätty pääoma tullaan käyttämään yhtiön kasvustrategian toteuttamiseen. Liiketoimintaa on tarkoitus laajentaa nykyisestä 20 maasta jo 30 maahan ja tuotevalikoimaa kasvattaa. Pääomaa osakemarkkinoilta tarvitaan myös suunnitellun talletusliiketoiminnan aloittamiseksi. 

Kymmenvuotisjuhliaan tänä vuonna viettävällä Ferratumilla oli viime vuoden loppuun mennessä jo 2,8 miljoonaa käyttäjätiliä tietokannassaan. Suomen lisäksi Ferratumilla on toimintaa useissa Euroopan maissa sekä Euroopan ulkopuolella Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Kanadassa. 

Ferratumin listautumisesta Frankfurtin pörssiin ovat uutisoineet mm. Talouselämä,  Arvopaperi ja Kauppalehti.  

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ferratum-suuntaa-mobiili-edella-frankfurtiin/4Xe3aEfi

Sorry, there are errors on the page: