Ferratum listautuu Frankfurtin pörssiin

26.11.2020#Yleinen

Ferratum jatkaa kansainvälistä kasvuaan ja helmikuun alussa yhtiö listautuu Frankfurtin pörssiin. Listautumisen taustalla ovat yhtiön suunnitelmat toiminnan laajentamisesta yhä useampaan maahan ja tuleva euroopanlaajuisen mobiilipankin lanseeraus. Ferratumin tulevaisuuden näkymissä on olla entistä vahvempi edelläkävijä finanssipalveluita ja teknologiaa yhdistävällä toimialalla. Nyt on vasta ensimmäinen kerta, kun niin sanottu FinTech-yritys listautuu yhteen maailman suurimmista pörsseistä. "Kun on isoja suunnitelmia, täytyy mennä isoille markkinoille", perusteli Ferratumin perustaja ja toimitusjohtaja Jorma Jokela Frankfurtin pörssin valintaa Kauppalehdessä (KL 25.1.15)

Tulevaisuus on mobiilissa myös pankkiasioissa

Tulevana kesänä päivänvalon näkevä Ferratumin mobiilipankki tulee mahdollistamaan sovelluksen käyttäjille kaikkien päivittäisten raha-asioiden hoitamisen ympäri Eurooppa palvelun kautta. Palvelusta on povattu markkinoita mullistavaa, sillä mobiilipankin ansiosta esimerkiksi Euroopan maasta toiseen muuttava asiakas voi käyttää samaa mobiilipankkitiliään monessa maassa, erillisen paikallisen pankkitilin avaamisen sijasta. Euroopanlaajuisuuden lisäksi Ferratumin mobiilipankin etuna perinteisiin pankkipalveluihin on myös reaaliaikaisuus. Ferratumin toimitusjohtaja Jokela arvioi Kauppalehdessä, että mobiilipankit tulevat tekemään vallankumouksen viiden vuoden sisällä aiheuttaen samalla haasteita perinteisille pankeille.

Ajatusta tukee myös konsulttiyhtiö IBM:n pankkien tulevaisuutta ruotinut raportti, jossa kyseenalaistetaan koko yleispankkien välttämättömyys tulevaisuuden kuluttajille. Raportissa ennakoidaan, että kuluttajat tulevat jatkossa etsimään tarvitsemiaan pankkipalveluita nykyistä useammista lähteistä. Yksittäinenkin vika pankin mobiilipalveluissa voi saada asiakkaan hylkäämään vanhan pankkinsa tulevaisuudessa yhä herkemmin. Pankkipalveluidenkin siirtyminen mobiiliin on luonnollista, sillä erään arvion mukaan mobiilimaksutapahtumat tulevat alkaneena vuonna lisääntymään jopa 61%.

Ferratum kasvaa mobiilipankkien suosion mukana

Ferratumin palvelut ovat saatavilla tällä hetkellä jo 19 maassa ympäri maailmaa. Pörssiin listautumisen ja mobiilipankin lanseerauksen myötä toimintaa on tarkoitus laajentaa pitkällä aikavälillä jo 30 maahan. Mikäli ennusteet mobiilipankkien rantautumisesta tavallisen kuluttajan arkeen osuvat maaliinsa, on Ferratum valmiina vastaamaan uudenlaisen pankkiasioinnin kysyntään.  Koko alkuperäisen artikkelin Ferratumin listautumisesta voit lukea maanantain 25.1. Kauppalehdestä tai tästä: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ferratum-suuntaa-mobiili-edella-frankfurtiin/

Sorry, there are errors on the page: