Kaikki Black Fridaysta

Shoppailun suurin päivä, Black Friday on lähellä! Tämä suuri alennusjuhla on varmasti jokaisen shoppailijan lempipäivä. Oletko sinä valmis?

Vaikkakin sen alkuperä on Yhdysvalloissa, monet maat ympäri maailmaa ottavat osaa tähän ostospäivän hulinaan, tehden siitä parhaan päivän tehdä löytöjä alennetuista tuotteista.

Ja koska joulukin on aivan nurkan takana, ei taida olla parempaa aikaa hoitaa kaikkia joululahjaostoksia kerralla Black Friday -alennusten aikana. Joten, mikä on musta perjantai ja miten hyödynnät sen parhaiten?

Käydään kuitenkin ensin läpi Black Fridayn historiaa.

Mustalla merkitseminen 

Ilmaisua “Black Friday” käytettiin ensimmäisen kerran 1960-luvulla ja se merkitsi joulun ostoskauden alkua.  

Jos olet perehtynyt kirjanpitoon, saatat olla tietoinen miksi päivää kutsutaan “mustaksi”. Silloin kun kirjanpito hoidettiin käsin, punaisella merkitty tulos osoitti tappiota ja mustalla merkitty puolestaan voittoa. Usein Black Fridaysta eteenpäin voitiin käyttää kirjanpidossa mustaa.

Ole valmiina 

Black Fridayta voi kuvata vain yhdellä sanalla – hullu. Meno ei Suomessa ole aivan Amerikan ruuhkien vertaista, ei edes Hullujen päivien tasoa, mutta jos aiot rohkeasti suunnata ostoskeskuksiin osallistuaksesi tähän vähittäiskaupan suurimpaan päivään, tarvitset toimintasuunnitelman.

Sadat tai jopa tuhannet innokkaat shoppaajat kokoontuvat kaikki tarkoituksenaan löytää toivelistojensa tuotteet edullisin hinnoin. Ei ihme, että ostoskeskus voi muistuttaa nopeasti New Yorkin metroa tai päärautatieasemaa. Kannattaakin siis käyttää aikaa etukäteen listataksesi sekä tuotteet jotka haluaisit perheellesi ja ystävillesi löytää, sekä myös myymälät, josta ne voisit löytää. Fiksu stratregia auttaa sinua navigoimaan kaiken sen hulluuden läpi.

Hyötyä koko rahan edestä 

Joten, mistä tiedät millä myymälöillä on parhaat alet ja mitä tuotteita tarjouksesta löytyy? Ennen varsinaista päivää monet myymälät käyttävät niin somea ja sähköpostia kertoakseen tarjouksistaan. Myös perinteinen media on täynnä tietoa tarjouksista, joten silmät auki!

Shoppailijat voivat siis selvittää tarkasti, mitkä kohteet ovat myynnissä ja mikä myymälä tarjoaa parhaat tarjoukset.

Apua! Mitä minun pitäisi ostaa? 

Kun jokainen myymälä joka puolella tarjoaa toistaan parempia tarjouksia, on helppo häkeltyä kaikesta. Muista siis lista, jonka tekemistä suosittelimme aiemmin! Tässä vaiheessa se tulee käyttöön. Kun etenet listan mukaan paikasta toiseen tuote kerrallaan, voit sen jälkeen tutkia muita tarjouksia, kun olet käynyt läpi koko luettelosi.

Perinteisesti Black Friday on ollut parasta aikaa elektroniikan, kuten televisioiden, tietokoneiden ja älypuhelimien ostamiseen. Joten, jos sinulla on vastaavia tuotteita aiemmin tekemälläsi listalla, sinulla on todellakin tuuria!

Black Friday on myös erinomaista aikaa kodinkoneiden, kuten jääkaappien, pesukoneiden, kahvinkeittimien ja muiden keittiökoneiden ostamiseen.

Vältä ruuhkat ja shoppaa netissä 

Haluatko kasvattaa mahdollisuuksiasi tietyn tuotteen saamiseen tai et vain halua nousta aikaisin aamulla tullaksesi tönityksi muiden innokkaiden shoppailijoiden joukossa? Et todellakaan ole yksin.

Nykyään lukuisat ostajat välttävät fyysisten liikkeiden hulluuden ja shoppaavat netissä. Kaikkien tarjousten ollessa aivan ulottuvillasi, voit stressata vähemmän ja jättää onnistumisen arpomisen pois luvusta.

Toinen suuri etu verkkokaupoissa on se, että näet heti onko tuotetta varastossa, haluamassasi värissä ja koossa.

Oletpa siis rohkeasti kaupoilla tai online-ostoksilla, me toivotamme sinulle onnea!

Joten, jos haluat olla käytännöllinen ja mahdollisesti säästää kaikkien jouluostoksiesi suhteen, ei ole parempaa aikaa kuin nyt. Tutustu Joustava-luottoon ja hae lainaa, niin turvaat rahoituksesi Black Fridayn alennusjahtiin! 

 

Tutustu Joustavaan >>