Nämä kannattaa ostaa käytettyinä

Uusi tarkoittaa parempaa, eikö se niin mene? Ei välttämättä. Monissa tapauksissa käytetyt tavarat toimivat siinä missä uudetkin. Lisäksi käytetyt tavarat ovat usein huomattavasti edullisempia.

Tässä muutamia esimerkkejä siitä, kun käytetty on yhtä hyvä hankinta kuin uusi.

1. Lasten vaatteet ja lelut

Lapset kasvavat todella nopeasti. Vaatteet, jotka olivat sopivia puoli vuotta sitten eivät yhtäkkiä enää sovikaan tai rakkaat lelut, joilla leikittiin, joutuvat unholaan, kun uusi hienompi ja kiinnostavampi lelu tulee markkinoille. Usein näissä tapauksissa vaatteet tai lelut ovat vähän käytettyjä.

Mikset ostaisi huomattavasti edullisemmin vaatteita ja leluja, jotka ovat uudenveroisessa kunnossa? Voit helposti löytää käytettynä lähes kaiken, mitä lapsi tarvitsee ensimmäisenä kahtena vuotena elämästään, ja samalla voit säästää suuren summan.

2. Huonekalut

Mikäli suunnittelet remonttia tai kotisi uudelleen sisustamista, kannattaa tutustua tarjolla oleviin käytettyihin huonekaluihin. Useimmissa suurissa kaupungeissa ihmisiä tulee ja menee, mikä tarkoittaa myös sitä, että markkinoilla liikkuu paljon käytettyjä huonekaluja, sillä ihmiset eivät aina voi muuttaessaan ottaa mukaansa kaikkia tavaroitaan.

Voit löytää kaikkea maan ja taivaan väliltä: sängyistä, lampuista ja ruokailuryhmistä pesukoneisiin ja kahvinkeittimiin.

Muutaman maalikerroksen sekä hiekkapaperin avulla voit muokata ruokapöydistä, yöpöydistä ja tuoleista omaan makuusi sopivia ja antaa niille oman persoonallisen tyylisi, jotta ne sopivat kotisi muuhun sisustukseen.

3. Kirjat

Kirjojen ostaminen ei ole edullista etenkin silloin, jos luet kirjan viikossa. Voit ostaa kirjoja huomattavasti edullisemmin käytettyinä

Jos olet kova lukemaan, tiedät, että kirja on voinut olla sen alkuperäisellä omistajallaan ainoastaan muutamia viikkoja, ennen kuin se myydään ja tämän vuoksi kirjat ovat yleensä todella hyvässä kunnossa.

Mikäli etsit jotain tiettyä kirjaa, voit ostaa ne käytettynä esimerkiksi Amazonista tai Tori.fi- sivustolta. Jos taas et halua käyttää rahaa kirjojen hankkimiseen ollenkaan, voit kääntyä paikallisen kirjastosi puoleen.

4. Elektroniikka

Heti, kun uusi iPhone, Android tai MacBook tulee markkinoille, ihmiset ryntäävät ostamaan uusimman mallin, vaikka heidän vanha puhelin tai tietokone toimisikin aivan täydellisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että käytettyjä tietokoneita, kameroita, puhelimia, kaiuttimia ja muuta elektroniikkaa löytyy markkinoilta sekä hyvään hintaan että hyvässä kunnossa.

Fiksua on siis etsiä käytettyjä kalliimpia elektroniikkatuotteita, joita yleensä löytyy hyvin markkinoilta edulliseen hintaan.

5. Autot

Autot ovat hieman hankalampi aihe. Monet ihmiset varoittelevat käytetyistä autoista, sillä niistä voi löytyä piileviä vikoja ja tämän vuoksi niistä voi koitua korjauskustannuksia. Mikäli kuitenkin tunnet hyvin autot ja tiedät mitä etsiä, voi käytetyn auton ostaminen olla järkevää.

Todellisuus on kuitenkin se, että jo auton ostohetkellä sen arvo laskee jyrkästi. Näin ollen voit löytää hyvän käytetyn auton, kuten jonkun vanhan hyväkuntoisen leasing-auton tai vähän ajetun auton, jolla on ollut aikaisemmin ainoastaan yksi omistaja.

Mutta älä unohda tätä…

Käytettyjen tavaroiden osto voi olla fiksu liike, joka säästää rahaa. Älä kuitenkaan koskaan tee kompromisseja laadun tai turvallisuuden vuoksi, tingi ainoastaan hinnasta.

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Sorry, there are errors on the page: