Kesäkuu on aikaa perheelle ja ystäville, voit nauttia kauniista säästä ja järjestää aktiviteetteja ulkoilmassa. Mutta miten kesä vaikuttaa lompakkoosi? Kesä tarjoaa monenlaisia yllättäviäkin tapoja säästää rahaa. Tutustu näihin viiteen helppoon vinkkiin, joiden avulla säästät rahaa kesällä!

Avaa pankkitili kesämenoille

Kesällä rahaa kuluu eri tahtiin kuin muina vuodenaikoina. Hyvä vinkki perheille on avata pankkitili kesän menoja varten. Alussa tilille voi tallettaa summan, jonka olet varannut kesää varten, ja käyttää ainoastaan tätä tilillä olevaa rahaa kesän aktiviteetteihin. Ehkä rahaa ei ole kuitenkaan tarpeeksi? Tässä tapauksessa kannattaa alkaa valmistautua jo seuraavan vuoden kesää varten ja aloittaa rahan säästäminen. Täksi kesäksi et todennäköisesti enää ehdi säästää kovinkaan paljon rahaa, joten silloin vaihtoehtona on lyhytaikaisen lainan ottaminen, jotta voit ottaa kaiken irti lomastasi ja nauttia siitä täysillä.

Avain budjettiystävälliseen kesäkuuhun on hyvin hoidettu talous. Kun kesälle on varattu erillinen budjetti, saat realistisen kuvan siitä, kuinka paljon tulet kuluttamaan. Näin ollen pystyt tekemään suunnitelman siitä, mitä haluat tehdä ja kuinka tulet nämä aktiviteetit kustantamaan.

Grillaa itsellesi edullinen ateria

Ravintolassa syömistä harrastetaan vuoden ympäri. Kesällä kuitenkin ruokailumahdollisuuksia on hieman enemmän talveen verrattuna. Ihmiset suuntaavat ulos grillaamaan, ja grillaamalla voitkin valmistaa itsellesi ja perheellesi edullisen aterian! Kesällä voit myös järjestää nyyttäripiknikin, puistossa tai takapihallasi, jonne kaikki vieraat tuovat ruokaa ja juomaa. Tällä tavalla voit nauttia hyvästä ruoasta ja seurasta ilman, että sinun tarvitsee mennä ravintolaan syömään. Mikä parasta – samalla säästät rahaa!

Tästä pääsemmekin seuraavaan aiheeseen; nimittäin puutarhaan. Kesäkuu on hyvää aikaa kasvattaa tuoreita vihanneksia ja yrttejä puutarhassasi. Yrttejä voit myös kasvattaa helposti esimerkiksi ikkunalaudalla. Et ainoastaan säästä rahaa, kun voit jättää tuoreet vihannekset ostamatta kaupasta, mutta voit samalla jättää väliin autoretket kauppaan, ja vaikka nauttia ulkoilmasta!

Se ei haittaa, vaikket pystyisikään kasvattamaan omia vihanneksia tai yrttejä. Lämmin ilma nimittäin tarkoittaa sitä, että hedelmiä, vihanneksia ja yrttejä on paljon tarjolla ruokakaupoissa, ja lisäksi ne ovat edullisia. Mikset tekisi kauppareissua pyöräillen tai kävellen raikkaassa ilmassa?

Ota lapset mukaan kotitöihin

Pienet lapset eivät vielä pääse kesätöihin, mutta kesä on parasta aikaa ottaa lapset mukaan kotitöihin sekä pieniin projekteihin. Arjen askareisiin osallistuminen opettaa lapselle vastuuta, ja samalla aikuiset saavat apua kotitöiden tekemiseen.

Teini-ikäisillä lapsilla on jo mahdollisuus mennä kesätöihin ja auttaa vanhempia taloudellisesti. Kesä onkin hyvää aikaa opetella itsenäistymistä. Kesätöiden avulla teinit tienaavat omat taskurahansa, jotka he voivat käyttää omiin menoihinsa. Näin ollen vanhemmat pystyvät säästämään rahaa pitkässä juoksussa.

Järjestä edullista viihdykettä

Uimisesta vaeltamiseen, metsäretkistä frisbeegolfiin. Monet kesäkelien aktiviteetit ovat joko edullisia tai täysin ilmaisia. Esimerkiksi voit tehdä piknikistä koko perheen tapahtuman ottamalla mukaan ulkona pelattavia pelejä, kuten mölkyn tai petankin.

Sekä lapset että aikuiset voivat käyttää luovuuttaan keksiäkseen hauskaa ja ilmaista tekemistä ulkona. Tällä tavalla lapsiperheet pystyvät säästämään rahaa, mutta pitämään hauskaa samaan aikaan. Mikä parasta – koko porukka saa laittaa puhelimensa pois ja keskittyä täysin laatuajan viettämiseen läheisten kanssa.

Suunnittele hankintasi etukäteen

Liika shoppailu kesäaikaan ei ole loogisin tapa säästää rahaa lyhyellä aikavälillä. Kuitenkin pitkällä aikavälillä tarkasteltuna joidenkin tavaroiden hankkiminen kesällä saattaa säästää rahaa. Esimerkiksi terassikalusteisiin sekä puutarhatarvikkeisiin alkaa ilmestyä alennuslappuja kesäkauden edetessä. Ostokset kannattaakin suunnitella pidemmälle, ja välttää ostosten tekemistä kalleimpana sesonkina. Suunnitelman voi aloittaa listaamalla tarvitsemasi tuotteet ja tavarat. Voit kesän ja syksyn mittaan pitää listaamisia tuotteita silmällä esimerkiksi nettikaupoissa sekä myymälöissä alennusten varalta. Tällä tavalla voit säästää rahaa ja tulet olemaan iloinen siitä, että jaksoit nähdä vaivaa listan tekemiseksi!

Kiinnostuitko säästövinkeistä? Lue lisää siitä miksi jokaisen pitäisi säästää pahan päivän varalle