5 kysymystä ennen lainan ottamista

Tässä listaamme 5 tärkeää kysymystä, jotka sinun täytyy kysyä itseltäsi ennen kuin otat lainan. 

Jos harkitset lainan ottamista, sitä ei kannata hävetä – päinvastoin! Ihmisillä on lainoja joka lähtöön: autolainoista luottokortteihin ja asuntolainoista opintolainoihin. Lähes jokaisella ihmisellä on jonkinlainen laina.

Joten mikäli lainan ottaminen on harkinnassasi, tärkeintä on tehdä tietoisia päätöksiä.

Ensiksi varmista, että haet lainaa oikeista syistä. Toiseksi on tärkeää, että tutustut vaihtoehtoihisi ja tiedät mitä odottaa, kun haet lainaa.

Ennen lainan hakemista sinun täytyy kysyä itseltäsi viisi tärkeää kysymystä.

1. Kuinka paljon lainaa tarvitsen?

Kysy itseltäsi ennen lainan ottamista, kuinka paljon lainaa oikeastaan tarvitset. Jos lainan ottamisen tarkoitus on ostaa jotakin, voitko säästää puolet summasta itse ja hakea lainaa toisen puolikkaan verran. Näin ollen lainantarpeesi puolittuu.

Ehkä tarvitset lainaa aikasidonnaisesti, jolloin säästäminen ei ole vaihtoehto.

Joka tapauksessa on tärkeää miettiä omaa budjettia ja tehdä muutoksia sen mukaisesti. Kun olet päivittänyt budjettisi, tiedät kuinka paljon rahaa sinulla on laittaa takaisinmaksuun.

2. Onko minulla tarpeeksi tuloja lainan ja korkojen takaisinmaksuun?

Ensimmäinen asia, joka pitää tiedostaa ennen lainan hakemista on se, että vaadittu kuukausittainen lainanlyhennys ei ole lainasi kokonaissumma. Minimilyhennyksen lisäksi lainasi kasvaa korkoa. Lainasi korko kasvaa päivittäin, viikoittain tai kuukausittain lainasta riippuen. 

Varmista myös, että kuukausitulosi riittävät ainakin minimilyhennykseen sekä korkojen maksamiseen kuukauden ajalta.

Tarkista kuinka paljon laina sinulle korkoineen sekä lyhennyksineen maksaa Ferratumin laskurin avulla

Mikäli laskurin ja budjettisi mukaan sinulla ei ole varaa maksaa lainaa takaisin, ei lainan ottaminen ole suositeltavaa.

3. Kuinka kauan joudun maksamaan lainaa takaisin?

Lainasi ehdot ja maksuaika riippuu ottamastasi lainasta ja takaamastasi summasta. On tärkeää valita sinun budjettiisi sopiva lainan määrä, lainaehdot sekä korot.

Kannattaa myös ottaa huomioon se, pystytkö maksamaan lainasi takaisin odotettua aikaisemmin. Esimerkiksi Ferratum antaa asiakkaidensa maksaa takaisin takaamattomia lainoja ilman sanktioita ennenaikaisesta takaisinmaksusta. Tämä mahdollistaa sen, että asiakkaat voivat suorittaa takaisinmaksun oman budjettinsa mukaisesti, mikä tekee heidän lainastaan joustavamman ja mukavamman.

Varmista, että minkä tahansa rahoittajan valitsetkin, sinulla on mahdollisuus maksaa summa takaisin myös ennenaikaisesti.

4. Miten selviän muista veloistani?

Jos sinulla on jo aikaisempia lainoja, kuten luottokortti, uusien lainojen ottaminen ei ole hyvä idea, sillä silloin velkasi kasvaa entisestään. 

Ennen lyhytaikaisen lainan hakemista, varmista, että pystyt maksamaan tämänhetkiset sekä mahdolliset uudet lainasi takaisin ongelmitta. Riittääkö budjettisi toiseen takaisinmaksuun?

5. Olenko valinnut oikean rahoittajan?

Markkinoilla on olemassa monenlaisia rahoittajia sekä pankkeja, jotka tarjoavat lyhytaikaislainoja. Maksujen sekä lainaehtojen lisäksi on tärkeää, että olet varma ja tyytyväinen valitsemaasi rahoittajaan.

Varmista, että ymmärrät mistä kaikesta joudut maksamaan sekä luotat yritykseen. Tutustu asiakkaiden antamiin arvoihin sekä kartoita millainen maine yrityksellä on. Voit lukea Ferratumin asiakkaiden arvioita esimerkiksi Trustpilotista. 

Kun valitset oikean rahoittajan, voit olla varma ja tyytyväinen tekemääsi päätökseen. Me Ferratumilla uskomme siihen, että asiat voidaan tehdä eri tavalla. Kansainvälisenä rahoitusteknologia-alan pioneerinä olemme pystyneet laajentamaan toimintaamme 24:ään eri maahan vuodesta 2005 lähtien.

Kun haet Ferratumilta lainaa, voit olla varma siitä, että olet hyvissä käsissä. Me uskomme 100 % läpinäkyvyyteen. Ei piilokuluja! Itse asiassa Ferratum on valtuutettu ja säännöstelty kansainvälisen Financial Conduct Authorityn (FCA) toimesta ja tämän lisäksi Ferratum on Consumer Credit Trade Associationin (CCTA) jäsen. 

Tavoitteemme on yksinkertainen – haluamme tarjota parhainta, nopeinta ja käyttäjälähtöistä laina- ja asiakaspalvelua joka päivä koko vuoden ympäri. Tee lainahakemus vain muutamissa minuutissa ja saat rahat tilillesi hetkessä myönteisen lainapäätöksen saatuasi.

Kun kyse on raha-asioista, Ferratumin kanssa sinulla on yksi huoli vähemmän!

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Sorry, there are errors on the page: