Mikä kodin haave todeksi 2000 eurolla?

Jos saisit käyttöösi 2000 €, olisiko rahalla jokin valmis käyttökohde? Tai onko haaveissasi jonkun projektin tai hankinnan toteuttaminen, jota 2000 € budjetti auttaisi eteenpäin?

2000 eurolle keksisi tietysti kaksituhatta ja yksi käyttötapaa, mutta monella mainitulle summalle löytyisi varmasti käyttöä esimerkiksi odottavasta kodin remontista tai suuremmasta kodin hankinnasta. Suomalaisen Työn Liitto selvitti kyselyssään, miten suomalaiset käyttäisivät 2000 €  kodin ja asumisen menoihin ja suosituimpia vaihtoehtoja olivat juurikin remontit sekä huonekalujen hankinta. Ei siis aivan jokapäiväisiä, mutta sinäänsä kuitenkin hyvin arkisia menoja. Samantyyppiset menoerät ovatkin olleet tulosten kärjessä myös Ferratumin asiakaskyselyissä, kun olemme tiedustelleet asiakkailtamme lainan eri käyttötarkoituksista. Arkisia haaveita, joiden toteuttamiseksi tarvitaan usein myös ulkopuolista rahoitusta.   

Mainitussa Sinivalkoinen jalanjälki-kampanjatutkimuksessa osallistujille annettiin kuvitteellinen 2000 € budjetti ja vapaus valita, miten nämä kunnostaisivat tai sisustaisivat kotiaan rahalla. Lähes viidennes vastaajista käyttäisi rahan keittiön tai makuuhuoneen ehostukseen keittiöremontilla tai uuden sängyn hankkimalla. Ymmärrettävästi kodin tärkeimpiin paikkoihin halutaan panostaa myös rahallisesti, varsinkin tietysti paikkaan jossa vietetään keskimäärin kolmannes vuorokaudesta.

Suosittuja käyttökohteita 2000 eurolle olisivat myös muut kalustehankinnat ja kodin pintaremontit. Suomalainen on siis valmis laittamaan rahaa kiinni ensisijaisesti asumisviihtyisyyteen ja kodin ulkonäköön. Odotettavasti eroja oli siinä, saisiko budjetin käytöstä päättää mies vai nainen. 2000 eurolla naiset mieluiten kunnostaisivat pihaa tai puutarhaa, miehet taas sijoittaisivat useammin kodin rentoutumiskeskuksiin, saunaan ja kotiteatteriin.

Remontti ja sängyn hankinta ovat kertamenoina suuria, mutta samalla myös sijoituksia pitkälle tulevaisuuteen. Niinpä lainan näiden menojen rahoittamiseen voi nähdä yhtä luontevana kuin vaikka asunto- tai autolainan. Harva pääseekään toteuttamaan kodin haaveitaan ilman suunnitelmallista säästämistä, lottovoittoa tai ulkopuolista rahoitusta. Remontin toteuttaminen ottaa usein aikaa paitsi suunnittelun, myös budjetin kasaan säästämisen osalta. Siksi esimerkiksi Ferratum tarjoaa näissä tilanteissa sopivaa lainaa, nopealla aikataululla vaivattomasti, jotta haaveet myös toteutuisivat. 

Sorry, there are errors on the page: